Digital modern roulette table. The new gambling table offers personal monitors and one big computer monitor in the middle.

Allt vanligare med spelmissbruk

I mars tillträdde Karlskoga kommuns nya budget- och skuldråd-
givare Anna Huzell.

Anna Huzell är budget- och skuldrådgivare i Karlskoga och Degerfors kommuner med uppdrag att kostnadsfritt och opartiskt ge rådgivning till privatpersoner kring budget- och skuldfrågor. Det kan handla om frågor om hur man kan få en bättre vardagsekonomi, lägga upp en hållbar budget eller möjlighet att få hjälp med kontroll över sina skulder.
Tyvärr ser vi budget- och skuldrådgivare runt om i landet en ny typ av skuld öka. Det handlar om spelskulder som är betydligt allvarligare än andra skulder, eftersom de ofta bottnar i ett missbruk och är svåra att ta sig ur. Dessutom springer skulderna snabbt i väg. Det är alarmerande. Jag tror att det bara är början på ett problem som fler kommer att hamna i, innan vi får hejd på det här, säger Anna.
Enligt Folkhälsomyndighetens senaste statistik ser man en ökning i landet av de som hamnar i spelproblem och kvinnor är den grupp som hade ökat mest, med ca 300% mellan åren 2008/2009 till 2015.
Idag finns spelreklam överallt och är tyvärr ett växande problem. Många tror att det är en snabb lösning på sina ekonomiska problem, vilket det inte är, menar Anna.

Pausa ditt spelande
Anna tipsar även om siten spelpaus.se där man kan spärra sig själv från spelsajter under en period.

Besök eller rådgivning hos budget- och skuldrådgivaren bokas via:
budgetrad@karlskoga.se eller tel. 0586-614 15 (mån-to kl 10-12).