Bilnyheter från världens alla hörn!

Bonus på alla köp
De anställda hos Porsche kan skratta hela vägen till banken efter att ha fått en rejäl ökning i lönekuvertet. Försäljningen rullar på duktigt för den tyska biltillverkaren som slog rekord i antalet tillverkade bilar 2018 med 256 255 exemplar. Porsche vill därmed visa sin uppskattning och ger arbetarna en saftig bonus på – håll i Er nu – 100 000 kronor. Tja, man kan sannerligen säga att de anställda får bonus på alla köp…

Det lutar åt en G-klass
Mercedes har något på lut och det bokstavligt talat. G-klass fyller fyrtio år och det firar man genom att spela in en hisnande reklamfilm som får alla som lider av akrofobi att chippa efter andan. I Argentina och närmare bestämt San Juan ligger den 101 meter höga Punta Negra-dammen och för att bevisa att nya G-klass är ”starkare än gravitationen” körde man helt enkelt längs den 700 meter lutande väggen. Det här blir förmodligen årets höjdarreklam!

Ett stall med hästar
Det är full fart hos Aston Martin som lagt i en högre växel och nu presenterar sin allra första ”hypercar”. Vrålåket har döpts till AM-RB 003 och är försedd med en V6:a som kamperar ihop med en elmotor, vilket ska resultera i en sammanlagd effekt på över 1 000 hästkrafter. Därmed fixas det berömda strecket till hundra på 2,5 sekunder samtidigt som elsklingen toppar 354 km/h. AM-RB 003 kommer att tillverkas i en limiterad upplaga om 500 exemplar och prislappen är hisnande 10,6 miljoner.

Möblera med Bugatti
Bugatti har tillsammans med Luxury Living Group tagit fram en helt ny kollektion med möbler. Den nya inredningen har hämtat inspiration från Chiron och bakom designen står italienaren Carlo Colombo. Möblerna är precis som supersportbilen tillverkade i material som kolfiber, aluminium samt läder och utbudet består av såväl stolar, soffor som bord. Vad möblemanget kostar talas det tyst om, men det lär knappast bli billigt. Kanske är det dags för Volvo och Ikea att slå sina kloka huvuden ihop?

Sagan om ringen
Sagan om ringen fick ett olyckligt slut när Ben Baller råkade ut för en minst sagt bisarr händelse. Juveleraren specialtillverkade nämligen en Tesla-ring med rubiner och diamanter som en hyllning till Elon Musk. Överlämnandet av den exklusiva gåvan är dock inställd efter att Ben blivit inlåst i sin Tesla Model X i närmare en timme – elbilen gick ner i energisparläge och såväl dörrar som fönster gick i baklås. Ringen, som har ett värde av 350 000 kronor, kommer nu att skänkas till välgörenhet.

Tänt var det här
En BMW-återförsäljare i Nederländerna fick ordentligt med eld i baken när en splitterny i8 började ryka inne i försäljningshallen. Genom ett snabbt agerande hann man rulla ut bilen innan den stod i lågor – men att släcka brinnande batterier är inte helt enkelt och räddningstjänsten fick ta till drastiska metoder för att få bukt med problemet. BMW:n fick helt enkelt sänkas ner i en vattenfylld container och där fick den ligga i 24 timmar. Snacka om att ta sig vatten över huven!

Text & foto: Jenny Nilsson / CNP AB