Juryn 2018 vid Smaka på Värmland.

Vem blir årets Gröna Mästerkock och Gröna Minikock vid Smaka på Värmland 2019

Barbro Fernström
Foto: Tommy Andersson

Vårprimörerna börjar lysa upp butikernas grönsaksdiskar. Då är det hög tid att lansera tävlingarna Årets Gröna Mästerkock och Årets Gröna Minikock 2019. Att få se duktiga kockar laga mat live på scenen är en populär del av den stora matfestivalen Smaka på Värmland. ”Det är både lärorikt och spännande för folk i alla åldrar, både att tävla eller delta som publik” säger arrangörerna.

Inom restaurangbranschen, storkök och i våra hem finns ett ökat intresse för vegetarisk och vegansk matlagning inom alla åldersgrupper. Vid Smaka på Värmland, den stora matfestivalen som äger rum i Kristinehamn 28-29 september kommer två finalister i vardera tävlingen att få tillaga sina gröna rätter live på scenen.
– Detta är tävlingen för alla i Värmland som älskar grön matlagning. Du kan vara kock till yrket eller proffs i hemmaköket, tävlingen är öppen för alla, säger Barbro Fernström, initiativtagare.

Ann-Christin Toreld Clarito

En eminent jury kommer att bedöma matupplevelsen och utse 2019 års Gröna Mästerkock och Gröna Minikock.
Juryordförande är liksom föregående år Barbro Fernström med meriter som OS & VM medaljör och andra utmärkelser. Svenska Kockars Förening i Värmland har med distriktets ordförande, Ann-Christin Toreld Clarito, i spetsen flera kunniga kockar som domare.
– Vi öppnar tävlingen redan nu, då vi vet att många vill testlaga sina favoriträtter flera gånger innan de lämnar in sitt slutgiltiga bidrag. Passa på att experimentera med vårens fina primörer, testa nya kombinationer och smaker, uppmanar Barbro och välkomnar sökande fram till och med 6 september.

Tävlingen arrangeras i samarbete mellan Smaka på Värmland och Barbro Fernström.

Mer information: www.smakapavarmland.com