Möckeln Trophy Day– Årets roligaste arbetsdag

1996 var året då föreningens medlemmar och deras kunder för första gången fick uppleva årets roligaste arbetsdag, MÖCKELN TROPHY DAY.
Vi kan ju bara leka med tanken hur många kontakter som knutits, hur många konkreta affärer dessa möten har resulterat i och hur många svordomar hetlevrade vinnarskallar svalt på både golf- och racerbanan.

Att stå bakom rodret för ett arrangemang som levt i 23 år och som förhoppningsvis ska leva i 23 år till (minst) gör att man försöker hantera förändringarna med silkesvantarna på.
Jag vill tro att de allra flesta arrangemang mår bra av att förändras över tid, vissa saker har helt enkelt spelat ut sin roll och behöver uppdateras eller bytas ut för att passa in, men man måste också ta i beaktande att traditionens makt är stor.
Med det sagt vill jag ta tillfället i akt och presentera Möckeln Trophy Day, version 3.0.
Möckeln Trophy Day är en aktivitetsdag för föreningens medlemmar med fokus på att stärka relationer och samarbeten och har även lyckats inkludera medlemmarnas samarbetspartners, personal och kunder.
I deltagarlistan hittar vi självklart föreningens medlemmar men också kommunala tjänstemän, politiker och representanter från övrigt näringsliv i regionen. Vi tävlar, trivs och umgås. Tävlandet går till så att man lagvis väljer mellan att spela golf eller köra gokart. När vi slutligen lekt av oss och adrenalinet lagt sig samlas alla för ett gemensamt middagsmingel som inte sällan avslutas med spontandans och sångframträdanden.
I min bok råder det inget tvivel om att den här typen av aktivitet skapar ett mervärde för alla inblandade, en förståelse för andras arbete och förutsättningar och att det i förlängningen leder till fler samarbeten, mer affärer och slutligen ett starkare näringsliv.
Efter 23 år har vi gjort om precis allting, men ändå är allting precis som det alltid har varit. Låter det komplicerat? Låt mig förtydliga.

Ny årstid
Vi flyttar helt sonika dagen från sensommaren till försommaren, eller från höst till vår om man så vill. Här hoppas vi dra nytta av våren, solen och ljusets påverkan på människan. Vi tror helt enkelt att man är mer sugen på att aktivera och socialisera sig nu när vårkänslorna infinner sig. Sen är det rent praktiskt lättare att jaga ihop partners och medtävlande när de inte befinner sig på semester.

Nytt datum
Jag lovar och svär, det är bara slumpen som gör att vi kör 23 maj
och har inget att göra med att arrange-manget fyller 23 år.
Nytt namn! I enlighet med våra övriga koncept bakar vi in namnet NobelTouren tillsammans med Trophy Day. Egentligen av mindre betydelse, men kul med en ny logotype liksom.

Nya regler
Eller ja, spelreglerna kanske inte är nya i sig, men våra interna regler om anmälningsförfarande och deltagande förändras. Vi tänker att vi tar ansvaret för lagindelningarna och lottar helt enkelt ihop lagen utifrån anmälningslistan. Nya konstellationer skapar nya tankar och förhoppningsvis nya business. För er som vill använda Trophy Day som en kundaktivitet är vi såklart mottagliga för önskemål.

Ny restaurang
Vi flyttat festen in till stan (igen). Efter tre år ute på Golfrestaurangen är det nu dags att se vad nyöppnade Restaurang Alfred på Hotell Alfred Nobel har att erbjuda. Det som tidigare var en grillbuffé presenteras som en 2-rätters med bordsservering.
– Fint ska de va´ va!

Sist men inte minst, det inte vi har haft möjligheten att förändra har våra partners gjort.
Både på Karlskoga GK & Gelleråsen Arena har det skett mängder av uppdateringar och förbättringar sedan 2018 års upplaga av MTD. Det händer så mycket positivt på de här två anläggningarna att jag inte får plats att rabbla upp allt här och nu, ni får helt enkelt kolla upp respektive hemsida för information.
Men en sak är säker, med nya bilar, nya overaller, nya hjälmar och ny asfalt blir upplevelsen av ett tight gokart-race inte mindre minnesvärt och ombyggnationerna på golfbanan är insatser som kommer att bära frukt i många år framöver.
Med cirka fyra veckor kvar ser vi med spänning fram emot vad våra uppdateringar kan medföra, vi hoppas ju såklart att allt det ”nya” kommer mottagas positivt och att vi trots kort framförhållning lyckas behålla eller öka deltagarantalet från tidigare år.
Och det är en sak som vi verkligen måste få bukt med, det här med tjejernas deltagande.
Jag vet inte vem jag ska skylla på, om det är ni tjejer som inte vill vara med och tävla och trivas eller om det är vi killar som inte vill att tjejerna ska vara med och äga micken vid segertalet?! Hursomhelst är det lite för få tjejer med i tävlingsaktiviteterna, så här är det allmän skärpning som gäller..
Som ni ser, allt är nytt men summerar man så ska vi spela golf, köra gokart, äta mat, ha trevligt och umgås för tjugotredje året i rad… alltså inget nytt under solen.

Från början. Datum: Torsdag 23 maj

Karlskoga Gk – Gelleråsen Arena och Hotell Alfred Nobel
Tävlingsform & Upplägg

Golf på Karlskoga Gk: Spelform Irish Greensom. Slaggolf, lag om två personer som lottas utifrån startlistan. Allt för att främja nya relationer. (särskilda önskemål är möjliga)

Gokart, Gelleråsen Arena:
Lag om minst 3 och max 4 personer som lottas utifrån startlistan. allt för att främja nya relationer (särskilda önskemål är möjliga).

Restaurang Alfred & Borggården står redo för Tourmingel, från kl. 18.30 – 00.00
Vi tackar grillbuffén för de här åren och kliver vidare i gastronomins värld. Förutom snittar & bubbel vid ankomst har kockarna lovat oss en två-rätters som inte skäms för att visa sig i de fina salongerna.

Underhållning
Självklart kör vi livemusik. Vi utlovar dessutom spontandans, gästartister och kanske någon ”rolig” historia.


Henrik Lindstedt VL.
MöckelnFöretagen Karlskoga.