Full fart på Gelleråsen Arena

1 mars 2018 tog Richard Göransson över all verksamhet på Karlskoga Motorstadion, numera Gelleråsen Arena. Ett intensivt år, där Richard satsat på att förnya och utveckla anläggningen.

– En anläggning som Gelleråsen Arena, som nyttjas varje dag från tidig vår till slutet av oktober, behöver hela tiden utvecklas och underhållas, säger Rickard Göransson, som nu ser fram mot en fullmatad säsong på anläggningen.

Under vintern har mycket hänt
Gokartbanan har fått ny asfalt på vissa delar, nya curbs (bankanter) har kommit till, säkerhetszonerna har förbättrats och 14 nya kartar har köpts in.
– Gokartanläggningen är en bana för alla. Här kan hela familjen tävla mot varandra. Här kan funktionsnedsatta få uppleva fartens tjusning i våra kartar med dubbelkommando. Välkomna till en spännande upplevelse för ung och gammal!
Ständig utveckling
1 april berättade Richard Göransson i media att banan ska byggas ut till 6,5 km med F 1-standard. Nu var det här kanske inte riktigt sant, men banan utvecklas i alla fall hela tiden.
– Vi har förbättrat dräneringen runt banan, asfalterat, monterat nya curbs och nya så kallade Armco-räcken har satts upp. Nytt tävlingssekretariat har skapats vid domartornet och en ny VIP-box – en liten eventhall – har också kommit till, fortsätter Richard Göransson.
Redan under 2018 gjordes stora delar av restaurangen om och under 2019 har de sista delarna fräschats upp. Dessutom har alla konferensrum fått nya möbler och nya ytskikt.
Personalen som arbetar på Gelleråsen Arena har också fått ett helt nytt kontor. Det tidigare kontoret, en barackbyggnad, ska nu säljas.

Full fart varje dag
Den dagliga verksamheten med företagsevent, säkerhetskörningar, utbildningar och träning för racingfolket är redan i gång och pågår i stort sett dagligen fram till slutet av oktober. Det första stora publika eventet, klassiska Velodromloppet äger rum 14 – 16 juni.
Velodromloppet är Sveriges största tävling för klassiska bilar och är en fantastisk exposé över historiska racingbilar. Senare under sommaren tar road-racingåkarna plats för SM och norskt mästerskap innan det i augusti är dags för anrika Kanonloppet.
Richard Göransson avslutar med att hälsa alla racingintresserade välkomna till sommarens evenemang!
– Från de flesta publikplatserna på Gelleråsen Arena har du överblick över hela banan och ständig koll på spännande racing

Text: Anders Björklund
Foto: Gelleråsen Arena