Snart dags för första spadtaget i Aggerudsviken

Under april väntas det första spadtaget kunna tas för de nya fastigheterna vid Aggerudsviken i Karlskoga. Försäljningen av bostadsrätterna har gått bra och i dagsläget finns bara fyra av de totalt 28 lägenheterna kvar att sälja.

Efter att huvuddelen av lägenheterna sålts är det ny klart att starta bygget av de två husen. Bygglovet för själva husen är klart sedan tidigare men en ansökan om bygglov för byggkojor är inlämnat till kommunen och ett beslut därifrån väntas under nästa månad. Det betyder att det första spadtaget kan tas inom kort.
För drygt ett år sedan lades bostadsrätterna ut till försäljning hos Länsförsäkringar Fastighetsförmedlings kontor i Karlskoga och tämligen omgående drog de till sig ett stort intresse. Till en början planerades 32 lägenheter i de två huskropparna. Det har dock visat sig att köparna varit intresserade av lite större lägenheter varför ett par 2-rumslägenheter gjorts om till fyrarummare. I dagsläget återstår fyra lägenheter som inte är sålda.
Husen ligger bara ett stenkast från Möckeln med nära till badplatser och promenadstråk samtidigt som de ligger på promenadavstånd ner till centrum. Alla lägenheter har balkong utom de på markplan som har en egen uteplats.

Standarden på lägenheterna är hög med ekparkett i alla rum och med klinkergolv i entrén. Badrummen är helkaklade och varje lägenhet har tvättmaskin och torktumlare.
På markplanet finns bland annat ett cykelrum och ett drygt fem kvadratmeter stort förrådsutrymme till varje lägenhet.
Om allt går enligt planerna startar bygget av lägenheterna i april och inflyttningen är planerad till någon gång under sommaren 2020.

av Björn Hallin