Ett glatt gäng på Bjuhrs Bil. Från vänster: Tobias, Pär, David, Tord och Daniel.

Öppet hus med nyheter om vinterdäck

Bra och säkra däck till vintern – det blir temat när Bjuhrs Bil i Karlskoga har öppet hus den 26 september. En av nyheterna som presenteras är Michelins nya vinterdäck X-Ice North 4 med inte mindre än 250 dubbar vilket ger en kortare bromssträcka på is och snabbare acceleration.

Bjuhrs Bil har bjudit in till öppet hus både vår och höst, till för några år sedan. Numera koncentrerar sig företaget på ett höstarrangemang och tanken är att visa upp nyheter inför vintersäsongen. Här kommer bland annat Michelin med sitt nya vinterdäck X-Ice North 4 att dra till sig intresset. Däckmönstret har specialdesignats för att få plats med ett stort antal dubb. Det finns plats för två möjliga parallella dubblinjer vilket ger plats för 250 dubb. Rullmotståndet har också minskats med nitton procent vilket ger en lägre bränsleförbrukning.

Besökarna får också stifta närmare bekantskap med däcknyheter från Hankook samt ett urval av aluminiumfälgar.
Företaget bjuder även på nygrillade hamburgare, kaffe och lite annat smått och gott. Den som passar på att köpa däck under arrangemanget kan göra det till förmånliga priser.

 

 

Här får man tillfälle att titta på utrustningen för hjulinställningen på bilen. Bjuhrs Bil kan även erbjuda service på AC-anläggningen i bilen och den utrustningen visas också upp under dagen.
Bjuhrs Bil AB startades av Pär Bjuhr 1992 och under årens lopp har verksamheten expanderat i jämn takt.
Det började med bildemontering och därefter utökades det med en däckverkstad. För sex år sedan komletterade man företaget med att ingå i Euromaster-kedjan. Däckverkstaden har växt kraftigt och idag använder runt 550 kunder företagets däckhotell. I dagarna utökas också ytorna med en ny container för att ge plats åt ännu fler kunder i däckhotellet.

Text: Björn Hallin