Nystartat Auktionsverk på nätet.

Patrik och Marina Andersson som driver BA:s Loppis i Karlskoga, utökar nu sin verksamhet genom nystartade företaget Karlskoga Auktionsverk AB. Där ska nu bedrivas traditionella auktioner på nätet.

Patrik har en gedigen erfarenhet av handel med gamla saker dels från sin tidigare anställning hos auktionsfirman Lauritz, men främst genom att han är tredje generationen i familjen som ägnar sig åt den här verksamheten.
Farfar Emil var en välkänd auktionist i bygden och pappa Bertil tog sen över och utökade med pantbank. Pappa Bertil köpte också det gamla ordenshuset i Immetorp där han höll sina auktioner. Patrik och Marina övertog det gamla huset för 11 år sedan och har sen dess bedrivit loppis där.

Nu går man in i ett nytt skede där man på ett modernt sätt knyter ihop verksamheten med det gamla – Auktioner på nätet. Det här kan ses som en fortsättning på sommarauktionerna som tidigare hölls på Lunedet. Nu blir man helt oberoende av väderleken samt uppfyller de nya myndighetskraven om att registrera alla kunder som handlar på auktionshallar. Dessutom är det en naturlig utveckling mot modernt näthandlande, man kan sitta hemma i lugn och ro men ändå deltaga på en auktion.

– Nu förverkligas en idé vi haft under några år. Vi har länge sålt saker på andras auktioner, typ Tradera m fl. och har skickat massor med paket runt om i landet. Nu tar vi steget fullt ut med ett eget auktionsverk. Det är en stor satsning vi gör, men det känns bra att hänga med i det moderna sättet att handla på Internet där vi kan nå en större kundkrets, säger Patrik och Marina.
Auktionsverket håller till på övervåningen i det över 500 kvm stora huset där hissen, som installerades för ett par år sen, kommer väl till pass för alla tunga möbler. Lokalen är nu iordningställd med bl a fotostudio, kontor, kundmottagning, montrar för dyrbarheter och ömtåligt gods Allt som är inlämnat till försäljning finns att beskåda i lokalen.

Som kund på www.Karlskogaauktionsverk.se kan man både köpa och sälja varor efter registrering. Tryggheten och fördelen man har som kund i ett auktionsverk är att alla saker blir professionellt värderade och man kan komma och inspektera varorna innan man lägger bud. Dessutom är det 14 dagars ångerrätt.
För kunders räkning finns en dator i lokalen där man även kan få hjälp med registrering.

Auktionsverket tar emot saker till försäljning varje vardag och inlämning kan ske på plats. Patrik gör dessutom hembesök med fri värdering och kan även ombesörja transport av tyngre möbler. Det beräknas ske mellan 100-120 klubbslag varje söndagskväll. Auktioner ligger ute på nätet redan nu och första auktionsavslutet sker den 6:e maj. Man planerar även att hålla öppet hus söndagen den 29 april för att visa upp verksamheten för alla intresserade kl 16-19.

På bottenvåningen i huset fortsätter BA:Loppis som vanligt sin verksamhet, där man kan fynda allt och lite till, både inomhus och sommartid även i tälten.
Skillnaden mellan loppisen kontra auktionsverksamheten är att det på auktionsverket finns inlämnat gods från kunder, där lägsta värdering är 300 kr.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Text/Foto M.W.O