Oliver Best, Kent Johansson, Jörgen Gustavsson, Mikael Rehnström och Lucas Ljungöf.

I år firar Karlskoga Bilteknik 10 år

2008 övertog Kent Johansson lokalerna på Pressarvägen och startade Karlskoga Bilteknik.
– När vi startade var vi två som arbetade i företaget. Idag är vi snart sex anställda, berättar Kent Johansson.

Mycket mer har också hänt under de tio åren. En modern och välkomnande kundmottagning har skapats och verkstadslokalerna har fått en mycket mer effektiv användning.
– Från början fanns det två arbetsplatser och idag kan vi arbeta med fem fordon samtidigt. Det här betyder mycket för att vi ska kunna kapa väntetiderna för våra kunder. Målsättningen är att erbjuda tid för service och reparationer inom en vecka. Just nu klarar vi det här, förutom större arbeten som motorbyten och liknande, fortsätter Kent Johansson, ägare av den enda fristående verkstaden i Karlskoga, som är ackrediterad att ”släcka 2-or” från bilbesiktningen.
Tillståndet att åtgärda och meddela att anmärkningar från besiktningen är genomförda, är förenat med kostnader och administration.
– Det är inget enkel uppgift att handskas med detta, men vi anser att det är en symbol för oss, som en seriös bilverkstad, så därför erbjuder vi våra kunder den här servicen.
Karlskoga Bilteknik är en Mekonomenverkstad. För övrigt den första som startade i Karlskoga. Redan år 2000 inledde Karlskoga Biltekniks föregångare samarbetet med Mekonomen. Reservdelsförsörjning och support när det gäller reparationer är viktiga delar i samarbetet.
Teknikförändringarna inom bilbranschen innebär en stor utmaning.
– El- och hybridbilar är nya typer av fordon, som precis som de konventionella kräver service och reparationer. Vår utmaning är att utbilda våra mekaniker för att kunna ta hand om den nya tekniken.
En annan del av verksamheten som ökar kraftigt är däckhotellet.
Just nu är det fullt, men utbyggnad pågår för att erbjuda ännu fler möjligheten till smidigt skifte mellan sommar- och vinterdäck och förvaring av däcken.
Självklart ska tioårsjubileumet firas. Den 25 april är alla välkomna till Pressarvägen. De 100 första besökarna får en värdecheck på 200 kronor att användas i verkstaden. Alla som kommer får också spolarvätska som en jubileumsgåva. Naturligtvis bjuds också på korv och bröd.

av Anders Björklund. Foto Saxin