Lyckat bostadsprojekt på Sannakajen

Från början var det tänkt att bara bli två hus med sexton lägenheter. Intresset blev dock så stort att projektet fick utökas till 24 lägenheter. Nu har första spadtaget tagits för de nya husen på Sannakajen i Kristinehamn.

Bakom husprojektet står Faluhus som också satsat på ett liknande projekt i Karlskoga. Även där var intresset stort och bygget med sexton bostadsrätter blev inflyttningsklart i november förra året. Framgången i Karlskoga sporrade Faluhus som riktade blickarna mot grannstaden Kristinehamn och det attraktiva området på Sannakajen.
Fastighetsbyrån i Kristinehamn fick i uppgift att sälja bostadsrätterna. Det uppdraget är nu genomfört och alla 24 bostadsrätter har hittat köpare.


Bostadsrätterna är jämnt fördelade mellan treor och fyror.
Det är inte bara köpare från Kristinehamn som tecknat sig för bostadsrätterna. Intresset har även varit stort från intressenter från bland annat Karlskoga och Degerfors.
Lägenheterna har genomgående hög standard med ekparkett i alla rum. Badrummen är helkaklade med en duschhörna, tvättmaskin och torktumlare. Till varje lägenhet hör en carport och förråd. Om allt går enligt planerna kan husen stå klara sent under hösten eller i början av nästa år.
– Det är verkligen varit ett lyckat projekt som redan från start drog till sig ett mycket stort intresse. Det är ju en av de största satsningarna på byggen av bostadsrätter i Kristinehamn på senare år. Jag har varit i Karlskoga och tittat på motsvarande projekt där och det är verkligen riktigt snygga hus och hög standard på lägenheter, säger en nöjd Christopher Rubin på Fastighetsbyrån i Kristinehamn.

Av Björn Hallin