Bilnyheter från världens alla hörn!

Lambon som repar sig
Framtidens supersporbil är här och italienskan kommer få många att sukta efter produktion. Lamborghini Terzo Millennio är utvecklad tillsammans med Massachusetts Institute of Technology som anses vara världens främsta universitet efter att ha skolat 88 Nobelpristagare och 34 astronauter. Vrålåket drivs av fyra elmotorer och tro det eller ej, men Lambon saknar batterier eftersom energin lagras i kolfiberkarossen som till råga på allt är ”självläkande”. Tja, får du en mindre repa eller skråma så lagar bilen sig själv!

Beatles for Sale
Bonhams slår på stora trumman och kommer inom kort att sälja två riktiga godbitar. Det rör sig om en Aston Martin DB5 och en Mini Cooper S från 1966 – men det är faktisk inte bilarna som är det unika utan de tidigare ägarna. Klassikerna har nämligen tillhört Beatles-medlemmarna Paul McCartney och Ringo Starr. De båda engelsktillverkade kärrorna sjunger knappast på sista versen utan förväntas säljas för cirka 20 miljoner kronor. Är du ingen Beatlesfantast? Då kan vi trösta dig med att Sir Elton Johns Bentley S1 Continental också kommer att gå under klubban. Gissningsvis för i runda slängar sex miljoner.

BMW för alla plånböcker
Bayrarna släpper nu en läcker sparkbil som kommer få många biltokiga föräldrar att lätta på plånboken. Det fräcka lilla vrålåket har försetts med såväl tuta som gummihjul och är tack vare den korta vändradien extremt lättkörd. BMW Baby Racer lämpar sig för barn mellan 1-3 år och finns i tre olika färgkombinationer. Vad sägs om att glida omkring i en vit med knallrosa säte, en svart/orange eller varför inte en turkos/brun? Oavsett vilken kulör du väljer så är priset detsamma. 999 kronor kostar det att bli ägare till sin allra första BMW.

Hög S-klass hos Emirates
Nu lanserar flygbolaget Emirates en helt ny förstaklass-kabin till sina Boeing 777 och bakom inredningen står igen mindre än Mercedes. Det var för tre år sedan som de båda storheterna slog sina kloka huvuden ihop och resultatet är enastående. Den privata kupén ska ge en känsla av lyx i luften och inspirationen kommer kort och gott från Mercedes S-klass. Väl nere på marken så kommer ovannämnda flaggskepp med privatchaufför
att eskortera resenärerna hela vägen till sin slutdestination.

Fartfyllt chokladäventyr
”Gör någon du tycker om glad, med en bit av Porsches finaste choklad”. Lagom till första advent släpper tyskarna en mumsig chokladkalender för alla gottegrisar. Bakom motivet som består av två gyllene Porsche 911:or gömmer sig 24 bitar av vit, ljus samt mörk choklad och alla rutor präglas av olika bilmönster. Priset är en bråkdel av vad en sportbil kostar och adventskalendern kan bli din för blott 149 kronor. Vilken fartfylld (h)julkalender!

Det tickar på för Ford
För den som inte hann lägga racingvantarna på en äkta GT så släpper Ford nu en liten tröst. Som plåster på såren kommer nämligen fem GT-inspirerade klockor som tagits fram i samarbete med Autodromo. De olika versionerna har hämtat sin inspiration från LeMans och varje armbandsur berättar sin egen racinghistoria. Försäljningen startar i mitten av december, men du kan redan nu förbeställa ditt exemplar hos www.autodromo.com.

Av Jenny Nilsson / CNP AB