Plusshus har fått en av sina största order någonsin på ett hyreshusområde i Västerhaninge med ett värde på cirka 100 miljoner kronor.

Mångmiljonorder stärker Plusshus i Kristinehamn

Derome Plusshus med anläggning ibland annat Kristinehamn har skrivit avtal med Riksbyggen i Stockholm på en mångmiljonorder som omfattar 116 lägenheter till ett hyreshusområde i Västerhaninge. Affären är en av Derome Plusshus största någonsin och har ett värde på cirka 100 miljoner kronor. Den första leveransen beräknas ske redan i maj 2018.

Lägenheterna ska produceras av Derome Plusshus fabriker i Kristinehamn och Renholmen, utanför Skellefteå. Miljonordern på 116 lägenheter är en blandning av ettor, tvåor och treor, som blir till 15 huskroppar och sammanlagt 248 volymer. Huskropparna är två- och fyravåningshus med trä- och putsfasad.
– Det här är en betydelsefull affär för oss, säger Magnus Andersson, VD för Derome Plusshus AB. Riksbyggen är en stor aktör och vi ser möjligheten att bidra med högkvalitativa bostäder på bostadsmarknaden, till ett pris som hyresgästen i slutänden har råd att betala.
Derome Plusshus tillverkar bostäder med modern volymbyggnadsteknik. Det innebär en effektiv produktion i torra fabriker, där hantverk så som exempelvis el, kakel- och klinkersättning, montering av kök och målning görs färdigt före leverans. Volymerna transporteras sedan på lastbilar ut till byggplats och inflyttning kan sedan ske cirka tio veckor efter montage.

av Björn Hallin