Bilnyheter från världens alla hörn!

Nästa Zlatan får 1 miljon
Zlatan har varit på studiebesök hos Volvo och den populäre anfallaren bjöd bland annat på autografskrivning innan han smög iväg till företagets hemliga designcenter. I samband med visiten avslöjades även att Volvo i samarbete med Svenska Fotbollsförbundet kommer att starta ett stipendium under Zlatans ikoniska tröjnummer ”Number 10” för att främja svensk fotboll och dess eldsjälar. Det första stipendiet på en miljon kronor kommer att delas ut under Fotbollsgalan.

Batmans nya vrålåk
Ladda upp med valfritt biobränsle för den 15:e november går ridån upp till storfilmen ”Justice Leauge”. Där får vi bekanta oss med actionhjältar som Batman, Wonder Women, Aquaman och The Flash. Läderlappen, spelad av Ben Affleck, har dock bytt ut sin gamla Lamborghini och i filmen får vi se honom bakom ratten på en Mercedes AMG Vision Gran Turismo. Vrålåket specialgjordes till tv-spelet Gran Turismo och då prototypen saknade interiör så fick filmbolaget skapa en i nära samförstånd med Mercedes.

Laurens hjulskyltning
Utanför Ralph Laurens butik i New York kunde man i veckan ta en närmare titt på delar av modeskaparens unika bilsamling. Kläddesignern har inte enbart ett stort intresse för mode utan han äger även en av världens mest åtråvärda bilsamlingar. Hur många miljoner som stod parkerade utanför affären rådde det delade meningar om och den här gången kunde man beskåda skönheter som bland annat en unik Ferrari 275 GTB/4 NART Spider, 430 Scuderia och F40. Snacka om tidig hjulskyltning!

Extrem och SUVerän
Vad sägs om att köpa sig en militärinspirerad suv som retar gallfeber på grannarna? Rezvani Tank är designad likt ett stridsfordon och formgivningen är lika vass som extrem. På utrustningslistan hittar vi ir-kameror, punkteringssäkra däck, bepansrad kaross och skottsäkra glas. Under huven arbetar en V8:a på 6,4 liter och 600 hästar men för att göra suven mindre törstig så går fyrhjulsdriften att koppla ur. Redan i år startar tillverkningen och priset hamnar runt 1,5 miljoner kronor. En och annan maffiaboss lär säkert ”skjuta” in en beställning.

Krossar allt motstånd
Ängelholms-företaget Koenigsegg styrde kosan mot den danska militärflygplatsen Vandel på Jylland med ett uppdrag i sikte – att bräcka Bugatti Chirons världsrekord på 41,98 sekunder. Bakom ratten jobbade testföraren Niklas Lilja som tryckte plattan i mattan och accelererade upp till 400 km/h för att sedan tvärnita ner till noll. Tiden? Håll i Er nu – 36,44 sekunder. Herre på täppan blir därmed Koenigsegg som med sin Agera RS slog det tidigare rekordet med hästlängder.

Morot eller McLaren?
Man ska som bekant äta mycket fibrer i kosten men åsnan Vitus tog det hela till en helt ny nivå. Han förväxlade nämligen en knallorange McLaren 650S Spider för en morot och knaprade i sig kolfiber för tiotusentals kronor. Ägaren till supersportbilen, Markus Zahn, krävde dock ersättning för den fiberrika kosten åsnan vräkt i sig och nu har en domstol i Tyskland kommit fram till att Vitus ägare får lov att betala 55 000 kronor i skadestånd. Vitus lär säkert behöva en ”morot” för att hålla sig borta från orangefärgade bilar.

Av Jenny Nilsson / CNP AB