Tjäna tusenlappar på att rensa i förrådet inför julen

– Prylarna som säljer bäst på Tradera just nu

Vintersäsongen är här och många passar på att att sortera i förråd, källare och garderober. När utemöbler flyttas in i förrådet och höstjackor och halsdukar får tillbaka sin plats i garderoben dyker en hel del oanvända prylar upp, prylar som kan vara värda tusentals kronor. Tradera har listat prylarna som säljer bäst och kategorierna som trendar just nu.

Det är full rush på Tradera och just nu finns det 1,7 miljoner auktioner ute och 3,1 miljoner svenskar besökte sajten i september.
– Vår senaste undersökning visade att svensken i genomsnitt har drygt 4 kartonger med prylar som de inte använder hemma och dessa prylar är värda i genomsnitt 13 166 kr så det finns mycket pengar att tjäna, berättar Sofia Hagelin som är presschef på Tradera.

Kläder är det som säljer bäst på Tradera. Damkläder är alltid den starkaste kategorin, och på plats nummer två kommer barnkläder. Barnkläders starka ökning beror främst på att fler storstadsfamiljer, särskilt i Stockholm har börjat sälja mer. Stockholm utgör 65% av den totala ökningen när det gäller försäljning av barnkläder på Tradera. Mycket som säljs på Tradera är märkeskläder som föräldrarna har köpt dyrt och som barnen kanske inte har hunnit slita på så mycket på innan kläderna är urväxta.
– Det märks att det har skett en tydlig beteendeförändring kring att handla second hand till sina barn. Det är helt enkelt mer accepterat och i vissa fall till och med förväntat. Många väljer att köpa second hand till sina barn inte bara för att det är bättre för miljön utan för att undvika kemikalier som finns i nyproduktion, säger Alexandra Davidsson, generalsekreterare på föreningen Medveten Konsumtion.

På plats tre är det vinylskivor som är en klar uppstickare både på listan över det som säljer bäst men det är också den kategorin som har ökat mest jämfört med förra året. Även CD och DVD är starka kategorier som har ökat i försäljning.
– Det finns en back-to-basics trend i samhället idag. Man stickar sina egna kläder, äter sina egen-odlade grödor och köper gärna second hand. Att köpa vinylskivor och CD-skivor istället för att streama allt är säkerligen en del av den här trenden.

Detta säljs mest på Tradera 2016

1. Damkläder
2. Barnkläder
3. Vinyl
4. Herrkläder
5. Keramik & Porslin
6. Leksaker
7. Trädgård
8. Svenska Frimärken
9. Damskor
10. DVD-filmer

Kategorierna som har ökat mest 2016

(kategori där antal sålda objekt har ökat mest jan-sept 2016 jämfört med samma period 2015)

1. Vinyl
2. Barnkläder
3. DVD-filmer
4. CD-skivor
5. Samlarbilder

 

Leave a Reply