Micke Marin svarar i maj 2016

mickemarin_loggo

Fråga; vad skall man göra när man sjösätter en båt?

Svar; Kontrollera så bottenpluggen är i. Starta motorn vid bryggan och låt gå 5-10 minuter. Åk inte rakt ut på sjön direkt om motorn stannar. Kontrollera så det inte är vattenläckage i båtens motorum. Tag på flytvästen och kör första sträckan längs med land.

Fråga; Vad skall man göra när man kör en båt på trailer?

Svar; Försäkra sig om att man får dra lasten med sitt körkort och alltid ha spännband fram och bak. Kontrollera blinkersljus och att båten ligger med tyngden på kölrullarna och inte kan vippa.

Fråga; Vad skall man göra när man köper båt?

Svar; Kontrollera köparens ID. Be att få se kvitto på att den är betald, så man slipper betala den en gång till. Ett köp i så kallat ”God tro” gäller ej idag. Kontrollera tillverkningsnummer och be om garantibevis. Köp hemma hos säljaren inte på en mötesplats.

 

Leave a Reply