På Drevsta samsas industri och handel

Under 2015 gör vi ”Nedsläpp” i olika betydelsefulla och aktuella områden runt om i våra utgivningsorter. Vi hälsar dig här med: Varmt välkommen till Drevsta i Kristinehamn!

Drevsta har utvecklats till ett av Kristinehamns viktigaste industriområden. Här finns idag både tillverkande företag som bilhandlare och bagerirörelse. Många småföretag har hittat till området.

Bland de första som etablerade sig på området var Albin Motor som 1969 invigde sina nya lokaler Här arbetade som mest runt 500 personer. Kvar idag finns Albin Components med dryga 100 anställda vars största kunder finns inom fordonsindustrin. Mest känt är företaget för sin produktion av kugghjul med mera.

Bland de tidiga företagen på området finns Mio Möbler och Värmlands Bil. Även Arnoremmen hör till de företag som kom hit i början eller mitten av 1970-talet. Välkända Olssons Sport fanns här också en period, Järn och Maskin, Norsbäckens Åkeri och C O Nilsson som lagade motorer.

Under årens lopp har området byggts ut succesivt och här finns allt från mekanisk industri, en husfabrik, tillverkare av hästkärror till återförsäljare av exklusivare bilar. Bland de företag som flyttat hit de senaste åren är Wermlands Bryggeri och inom ett par veckor öppnar Pippos Kakeltjänst sin butik på Havgatan.

Varje vår arrangeras Drevstadagarna där många företag håller öppet hus och det bjuds både på grillad korv, kaffe som tipspromenad och butikerna har specialpriser på utvalda varor.

av Björn Hallin

drevsta ovanColoramadrevstaområdet

Leave a Reply