Kvinnor väljer hellre badolja än partnern

Var femte svensk säger att badrummet är en plats för att få vara för sig själv. Framför allt är det unga kvinnor som uttrycker en önskan om att få ha egentid i badrummet. Det visar en färsk undersökning som ett badrumsföretag genomfört.

Tidigare var badrummet en plats för hygien och renhållning. Idag är det dessutom en plats för njutning och en möjlighet att stänga dörren om sig för en stund, sägs det i undersökningen.

När svenskarna fick frågan vem eller vad de vill ha med sig i badkaret uppgav över hälften av kvinnorna en väldoftande badolja eller badskum. Bara var tionde kvinna sa sig vilja ha med sin partner, och bara en bråkdel ville ha med barnen.

Var tredje kvinna i undersökningen uttrycker att de föredrar badkaret framför duschen.Mest sugna på att bada badkar är boende i hyresrätter och stockholmare.

Var fjärde kvinna uppger att de spenderar 30-60 minuter i badrummet varje dag, vilket är dubbelt så många kvinnor som män. Män klarar i större utsträckning av sina badrumsbesök på 10-20 minuter per dag.

Leave a Reply