Visar avancerad formning av bilplåt under Motorsportveckan

En nyhet på årets Motorsportvecka är Plåt & Knack hos Roger Lund. Under två dagar öppnar Roger Lund verkstaden i Granbergsdal för att tillsammans med Ugis Vienmers visa olika tekniker för avancerad formning av bilplåt.

– Vi ska visa lite vad man kan göra med en plåtbit, säger Roger Lund med ett leende.

Roger Lund berättar att det är många under åren som frågat vad det är de gör och som varit intresserade, så när han fick frågan från Johan Granqvist på Motorsportveckan om att vara med passade det bra att öppna upp verkstaden för besökare.

– Det ska bli roligt, säger han, Karlskoga är en stor motorstad så det finns mycket folk som bygger och renoverar bilar i stan, men kanske inte riktigt vet eller har sett hur man kan forma plåt. Det blir kul att visa vad man kan göra.

Under de dagar man håller verkstaden öppen, onsdag och torsdag mellan kl. 12-19, kommer man även visa upp några färdiga projekt, samt en Cheva -57 som man håller på att arbeta med.

– Vi tittar även på om det finns möjlighet att folk får prova något själva, kanske ett engelskt hjul.

Text: Nicklas Remmegård