Tror på ny succé för lastbilsdagen

Med ett 50-tal tunga fordon på plats är Lastbilsdagen antagligen Motorsportveckans tyngsta event. Här kan du se både nya och gamla lastbilar på riktigt nära håll, och träffa de som kör dem.

– Det kom väldigt mycket folk förra året, så ta chansen och kom hit och kika, säger Pontus Andersdotter från arrangerande LBC Logistik.

När LBC följer upp förra årets succé bjuds ett späckat program. Lastbilsutställning av såväl moderna lastbilar som veteranfordon, små bärgningsbilar och en minigrävare för barnen att prova, liksom både lastbilstillverkare och leverantörer som finns på plats för att visa upp sig.

– Vi ser självklart fram emot det här, säger Pontus Andersdotter, det var jättekul i fjol så det var ett enkelt beslut att medverka även i år.

Förra årets lastbilsdag blev välbesökt och uppskattad, och förhoppningen är givetvis att det även i år ska vara många som vill uppleva de tunga fordonen på nära håll.

– Vi ska göra vårt för att ställa ut roliga fordon, så hoppas vi att det kommer mycket folk och att man vill se stora fordon och maskiner.

Totalt räknar man med att minst ett 50-tal fordon kommer finnas på plats, fördelat på moderna, aktiva lastbilar, veteranfordon, hjullastare, specialiserade fordon som lastväxlare och kranbilar och de sprillans nya lastbilar Scania och Volvo kommer finnas på plats för att visa upp.

– Det är roligt att många vill vara med, säger Pontus, Motorsportveckan är ett perfekt tillfälle för oss att få till en sådan här grej.

Text: Nicklas Remmegård

Foto: LBC Logistik; Karlskoga Motorsportvecka