Hundratals läckra bilar på populära Summer Meet

På lördagseftermiddagen 15 juni har det beställts strålande sol som får kromet att gnistra när Summer Meet rullar in på Arena Näset. Den stora bilutställningen är för många synonymt med Motorsportveckan, och i år hoppas man bli större än någonsin.

– Vi siktar på att komma upp i 600 ekipage, säger Patrik Haraldsrud från arrangerande Charleswood StreetFreaks.

Charleswood StreetFreaks Summer Meet lockar årligen stora skaror av såväl besökare som läckra bilar. Precis som i fjol kommer man hålla till nedanför badhuset där bilarna radas upp och, förhoppningsvis, glänser i takt med solen.

– Vi har beställt strålande väder, men inte lika fint som i fjol, säger Patrik Haraldsrud med ett leende, 25 grader räcker.

Utställningen öppnar klockan 12 och pågår fram till klockan 17, och under dagen kommer det såväl bjudas livemusik som anordnas tipspromenad, och det kommer att finnas såväl försäljning som förtäring på plats. När utställningen är över väntar givetvis traditionsenligt cruising genom stan.

– Då hoppas vi att folk går man ur huse för att titta, säger Patrik.

Han passar också på att uppmana alla att följa den nya slinga man tagit fram för cruisingen på kvällen, där man efter att ha passerat genom centrum uppmanas svänga ner på Centrumleden vid hästrondellen.

– Det blir lite längre, och då får alla åka hela tiden utan att det blir stopp.

Summer Meet och Motorsportveckan har varit en vinnande kombination i många år, och med bilintresset på en topp både tror och hoppas Patrik på stor uppslutning av såväl deltagande fordon som besökare.

– Det är ett otroligt intresse var man än kommer och vi hoppas det kommer mycket folk för att titta på bilarna och umgås.

Fotnot: Inträde på Summer Meet kostar 100 kronor för vuxen samt 50 kronor för ungdom i åldern 13-18 år. Barn under 13 år samt förare av deltagande fordon går in gratis.

Text: Nicklas Remmegård

Foto: Karlskoga Motorsportvecka