Hojkvällen fyller centralplan med bågar

Ibland behövs inte särskilt lång tid för något att betraktas som en tradition. Motorsportveckans Hojkväll är ett sådant exempel. Kvällen för alla hojåkare drog igång 2022, och har sedan dess blivit en älskad tradition.

Hojkvällen är till för alla som kör motorcykel, oavsett ålder (både på förare och motorcykel), märke, modell eller antal hjul. Som vanligt håller man till på Centralplan som stängs för trafik och fylls med motorcyklar av alla de slag.

– Det brukar vara knökfullt, säger Motorsportveckans projektledare Johan Granqvist, det har blivit väldigt populärt.

Årets hojkväll hålls torsdag 13 juni med start klockan 18, och under kvällen kommer det bjudas såväl musikunderhållning som gott umgänge. För den hungrige serveras burgare, korv och annat gott från grillen, eller så kan man slå sig ner på någon av restaurangerna i närheten. Karlskoga MC finns på plats för att hälsa välkomna och se till att alla hojar får plats, och kör du själv inte motorcykel är du givetvis välkommen för att titta på cyklarna.

Hojkvällen är, av allt att döma, en tradition som kommit för att stanna.

Text: Nicklas Remmegård