Hojfikarrundan samlar in pengar till I kärlekens tecken

Vad som tidigare varit känt som Sigges Runda går numer under namnet Hojafikarrundan. Syftet och upplägget är dock detsamma som tidigare, att kunna bidra till ett gott ändamål. I år går de insamlade pengarna till fonden I kärlekens tecken.

– Vi kör en tur för både motorcykel och bil för att samla in pengar som går till något gott, säger Mikael Rådesjö från föreningen Hojfikarna.

Starten för Hojfikarrundan går klockan 11 lördagen den 15:e juni, med samling på torget från klockan nio. Ingen föranmälan krävs utan den som vill åka med dyker upp på torget inför start och anmäler sig på plats, och det är öppet för alla att delta oavsett om man kör motorcykel eller bil.

– Vi har även ett gäng på cykel som startar en timme tidigare, säger Mikael.

Att åka med på Hojfikarrundan kostar 100 kronor, vilket oavkortat går till Åsa Karlströms fond I kärlekens tecken som arbetar med att stötta barn och familjer som lever i ekonomisk utsatthet.

– Vi har kört till förmån för Sigges fond tidigare men bestämde oss för att förnya oss efter att ha kört i tio år, och efter en medlemsomröstning togs beslutet att vi i år ska samla in pengar till I kärlekens tecken, berättar Mikael.

Årets Hojfikarrunda blir den elfte i ordningen, och de flesta av åren har man kört i samband med Motorsportveckan. Rundan brukar locka omkring 150 deltagare, och som mest har man varit 200 motorcyklar. I år går turen norrut och med ett fikastopp på mitten av den ungefär nio mil långa rundan beräknas det ta omkring 3-4 timmar innan man ”går i mål” vid näset där man avslutar dagen med lite aktiviteter och överlämning av årets check till Åsa Karlström.

– Vi ser fram emot det här och hoppas att många vill åka med, det ska bli kul.

Text: Nicklas Remmegård