Full fart i litet format

Miniracing är ett lika klassiskt som uppskattat inslag på Motorsportveckan, och även i år finns Bofors Miniracingklubb på plats vid torget lördag 15 juni.

– Vi ser fram emot det och hoppas att många vill prova på att köra, säger Jörgen Gustafsson från Bofors Miniracingklubb.

Bilarna må vara små, men de är snabba och kräver skicklighet av föraren. På Motorsportveckan har du inte bara möjlighet att uppleva sporten på nära håll, utan också att själv köra några varv.

– Vi kommer ha en liten prova på-bana och en utställning, berättar Jörgen Gustafsson.

Miniracingen har varit en del av Motorsportveckan i många år, men i fjol var första gången det fanns möjlighet för den intresserade att själv prova på att köra. Ett grepp som blev väldigt lyckat med många som ville ta chansen att testa hur det är att köra miniracing.

– Det var roligt att så många ville prova, säger Jörgen, vi hoppas det blir populärt i år också, och att det inte blir regn.

Han berättar att man kommer köra med elbilar, så om det mot förmodan blir väldigt regnigt kan de planerade aktiviteterna komma att ändras. Förhoppningen med att visa upp sig på Motorsportveckan är att fler ska fastna för sporten och komma och köra på banan Bofors Miniracingklubb har i sin lokal i centrala Karlskoga.

– Vi har inte så mycket verksamhet i lokalen på sommaren, men på hösten, vintern och våren är vi där och kör flera gånger i veckan, säger Jörgen.

Text: Nicklas Remmegård