Årets mopperally utgår från torget

Mopperallyt har blivit något av en favorit för många på Motorsportveckan, och den populära mopedturen är givetvis tillbaka även i år.

Start och målgång för mopperallyt är i år flyttat till torget, och starten går tisdag kväll. Man kör sedan en tur på omkring fyra mil på fina vägar med stopp för fika, och vid målgång finns möjlighet till förtäring. Det är öppet för alla som önskar att delta, enda kravet är att man har en moped, gärna av äldre modell. Även publiken uppskattar Motorsportveckans mopperally, och särskilt starten när alla mopeder samlats för att köra iväg brukar vara välbesökt och rolig att gå och titta på.

– Att köra moppe är populärt, säger Johan Granqvist, och vi tror att det kommer vara många som kommer för att se starten.

Text: Nicklas Remmegård