Virén Bil får ny ägare

Den nyligen 50-årsjubileerande bilhandlaren Virén Bil, återförsäljare av Toyota i Kristinehamn och Karlskoga, nu har man fått en ny ägare i form av Toyota Örebro.

Virén Bil startade i Kristinehamn 1973, och tio år senare öppnade man en filial i Karlskoga. Man har sedan starten bedrivit försäljning och service av Toyota.

– Efter noggrant övervägande har vi beslutat oss för att sälja vårt familjeföretag efter drygt 50 år. Det har varit viktigt för oss att hitta en trygg och ekonomiskt stabil ägare som värnar om sina medarbetare och kunder på samma sätt som vi, säger Claes Virén i ett uttalande.

Den nya ägaren, Toyota Örebro, är i dag Sveriges äldsta Toyotaåterförsäljare – grundat ett par år innan Virén slog upp portarna i Kristinehamn – och man beskriver det som att en ny era inleds när ett gammalt familjeföretag förvärvar ett annat.

– Vi är mycket glada att få möjligheten att vara med på Virén Bils fortsatta resa. Våra företag har många likheter och kommer tillsammans att bilda en ännu starkare och stabilare enhet, säger David Svanborg, VD på Toyota Örebro.

Virén Bil kommer drivas vidare i samma anda och med samma personal som tidigare. För kunderna kommer ägarskiftet innebära ytterst ringa förändringar.

Text: Nicklas Remmegård