Snart är det dags för Motorweteranernas vårmönstring

Torsdag 7 maj, Kristi himmelsfärd, bjuder Karlskoga Motorweteraner in till vårmönstring vid klubblokalen på Bofors stationsområde. Här får den som gillar äldre fordon sitt lystmäte när bilar, motorcyklar och mopeder av äldre märke visas upp.

– Alla är välkomna och vi hoppas att många kommer med sina veteranfordon, säger Johan Granqvist från Karlskoga Motorweteraner.

Det blir några späckade timmar i omgivningarna på Korpkullen när Karlskoga Motorweteraner håller vårmönstring. Veteranfordonsutställning och motorloppis står på schemat, och däremellan kan du gå tipspromenad eller låta dig väl smaka av fika, korv och burgare.

Johan Granqvist berättar att man körde den första vårmönstring före pandemin och att det efter de årens uppehåll blivit en uppskattad tradition bland både medlemmar och besökare.

– Det är såklart väderberoende, men vi hoppas och tror att det kommer mycket folk, säger han.

Alla som har ett veteranfordon är välkomna att visa upp sig på vårmönstringen, och har du inte själv ett veteranfordon är du givetvis välkommen för att titta på fordonen som visas upp.

– Det brukar vara mycket fordon och många besökare som kommer för att titta, det är jättekul att det är uppskattat, säger Johan Granqvist.

Han understryker att det är en dag för veteranfordon, inte bara bilar utan vårmönstringen är öppen även motorcyklar, mopeder och andra typer av motorfordon.

– Har någon en gammal veteranbåt på en trailer är de också välkomna givetvis.

Text: Nicklas Remmegård

Foto: Stefan Olzon, Karlskoga Motorweteraner