Intensivt skede för Motorsportveckan

Våren går mot sitt klimax och Motorsportveckan närmar sig med stormsteg. Snart återstår bara veckor innan startskottet går.

– Vi är inne i ett intensivt skede och mer och mer faller på plats, säger Johan Granqvist.

Motorsportveckan är för många i Karlskoga en av årets höjdpunkter, och med mindre än två månader kvar börjar programmet allt mer ta form. Det blir tio dagar med både älskade favoriter och spännande nyheter bland programpunkterna. En rolig nyhet Johan Granqvist lyfter fram är Brickscales Legoevent som hålls på torget lördag 15 juni. Ett familjevänligt event där torget fylls med Legobyggande och besökare i alla åldrar vid olika stationer får släppa loss kreativiteten, bland annat på bilbanan där du kan bygga din egen bil och tävla mot kompisarna. Huvudnumret på eventet är dock den fungerande Volvo V70 i naturlig storlek som byggs i Lego av Lego-Masters vinnaren David Gustafsson.

– Det blir ett roligt event som vi tror kommer locka många.

Som vi rapporterat tidigare har veckan i år förlängts till tio dagar och startar redan fredag 7 juni då Enduro-SM kör igång. Stor invigning blir det på torget lördag 8 juni, och sedan rullar det på med en vecka fylld av motoraktiviteter i hela Karlskoga.

– Under veckan fyller vi kvällarna med aktiviteter, och sedan blir det en fullspäckad avslutningshelg.

Hojkväll, ungdomskväll och Top 20 Centrumleden är bara några av de uppskattade programpunkter som återkommer, liksom den stora bilutställningen vid Näset och den klassiska cruisingen. Nämnas kan också förra årets succé Battle of City som på måndagskvällen åter intar Katrinedalstomten för ett spektakulärt race i extremenduro.

– Det är kul när man hör de positiva tongångarna från Karlskogaborna att man ser fram emot veckan, alla är jättepositiva.

Text och foto: Nicklas Remmegård