Motorsportveckan 2024 börjar ta form

Med knappt fyra månader kvar till Motorsportveckan börjar programmet ta form, och det kommer precis som vanligt bli några fullspäckade dagar med uppvisningar, tävlingar och event runt om i Karlskoga. Nytt för i år är att Motorsportveckan, som i år genomförs för tionde gången, utökas från fem till tio dagar.

– Det blir stor invigning på torget lördag 8:e juni, men vi tjuvstartar redan på fredagen då enduro-SM på Arena Flyget drar igång, säger veckans projektledare Johan Granqvist.

Det är en förväntansfull arrangör vi når en dag när ännu ett snöfall fått varma junikvällar med cruising och fullsatta uteserveringar att kännas längre bort än de i själva verket är. Planeringen av sommarens stora folkfest, något annat ord går inte att använda, pågår för fullt och programmet börjar falla på plats.

– Det är mycket men roligt jobb, säger Johan Granqvist, vi har en hel del grejer klart och annat på gång.

Han menar att den vane besökaren kommer känna igen sig i programmet där klassiska favoriter som MX-show, aquabike, Topp 20, Summer meet, hoj- och ungdomskvällar och mycket mer samsas med en hel del spännande nyheter, där det ovan nämnda enduro-SM som kickstartar veckan än så länge är den stora nyheten. Totalt räknar man med uppemot 50 programpunkter under veckan.

– Veckan efter invigningshelgen kommer många aktiviteter ligga kvällstid för att de som jobbar ska hinna se dem, berättar han, och sedan blir det stor avslutningshelg sista helgen.

Att det är den tionde upplagan av Motorsportveckan gör det hela extra speciellt, och Johan Granqvist berättar att det finns ett stort intresse bland allmänheten och att det är många som ser fram emot de här dagarna juni.

– Det är ett viktigt event för Karlskoga och man får mycket frågor och positiva kommentarer, det är jättekul, säger han och fortsätter:

– Vi ser fram emot en fullspäckad Motorsportvecka och hoppas på minst lika fint väder som i fjol!

Text: Nicklas Remmegård

Foto: Karlskoga Motorsportvecka