Mässor för aktiv fritid på land och till sjöss

Framemot mitten av mars är det åter dagas för den årliga båtmässan Allt för sjön på Stockholmsmässan. Här finns allt för den som är intresserad av båtar och sjöliv, och besöker du den andra av de två helgerna kan du även se det senaste inom husvagn och husbil på den helt nya parallella mässan Stockholm Husvagn Husbil.

På Allt för sjön visar de omkring 200 utställarna årets nyheter och erbjudanden. Bland montrarna hittar du allt från kajaker till yachter och alla tillbehör du kan tänkas behöva. Därtill bjuds ett digert scenprogram med föreläsningar, inspiration, samtal och mycket annat. På avdelningen Classic Boat Show visas vackra gamla träbåtar, i år på temat folkhemmets fritidsbåtar.

Precis som i fjol pågår mässan under två långhelger 7-10 respektive 14-17 mars. Den första helgen arrangeras den parallellt med Antikmässan, och den andra tillsammans med den helt nya mässan Stockholm Husvagn Husbil som arrangeras av Husvagns- och Husbilsbranschens Riksförbund.

– Vi är glada att kunna bredda utbudet som möter besökaren på Allt för sjön. Genom samarbetet med HRF erbjuder vi nu än mer produkter och möjligheter för alla som gillar en aktiv fritid, resor och avkoppling både till lands och sjöss. Totalupplevelsen för våra besökare blir större, säger Hanse Thorslund, projektledare för Allt för sjön.

Även från HRF:s sida ser man stora fördelar med samarbetet med Allt för sjön och ser goda möjligheter till att nå nya målgrupper samtidigt som intresse för båt och uteliv ofta överlappar. Faktum är att redan 1971, när Allt för sjön för första gången arrangerades på Stockholmsmässan, kunde besökarna ta del av allt som hör camping till och kombinationen av en aktiv fritid både på land och till sjöss ansågs redan då perfekt.

– Stockholm Husvagn Husbil, tillsammans med Allt för Sjön, har alla förutsättningar att ge en nyfiken publik möjligheten att se, klämma och känna och jämföra de olika utställarnas produkter, menar Jörgen Nyström, kanslichef på HRF och projektledare för den nya mässan.

 Som besökare på Allt för sjön har du under samma dag som du besöker båtmässan även fri entré till de parallella mässorna.

Text: Nicklas Remmegård

Foto: Allt För Sjön/Stockholm Husvagn Husbil