Solcellskloten har blivit otroligt populära i år.

Går in i högsäsongen för blommor och glass

När sommaren kommer vill vi ut i trädgården och på Roser & Plåt har man laddat upp med såväl blommor och trädgårdsmöbler som glass och presenter.
– Nu går vi in på högsäsongen säger Maria Tranberg Paulsson på Roser & Plåt.

Det råder högtryck på Roser & Plåt. Kvällen innan Mnytt kommer på besök har en stor leverans av sommarblommor kommit, och efter en kall vår har nu högsäsongen dragit igång på allvar.
– Många har väntat in sommarblommorna, säger Maria, så nu är det full fart fram till midsommar.

Under den perioden har man utöver de ordinarie öppettiderna även öppet på söndagar berättar hon. En annan nyhet är glassbilen man skaffade i fjol och i år kommer att kunna använda fullt ut hela sommaren. Här serverar man enklare fika och italiensk mjukglass att avnjutas i den cafédel i trädgården som anordnats i anslutning till butiken.
– Många kunder har uttryckt att det vore trevligt att kunna köpa en kaffe eller en glass, och då föddes idén om en foodtruck.

Maria uttrycker tacksamhet över alla kunder som trots de senaste årens pandemi och lågkonjunktur fortsatt komma, och vill lyfta fram hur mycket hon uppskattar dem.
– Vi har väldigt goa, fina och trogna kunder, säger hon, det är tack vare dem vi finns.

Den här våren har kunderna efterfrågat solcellsprodukter. Maria berättar att man sålt flera hundra solcellsklot bara sedan i påskas och flera gånger fått beställa hem nya med expressbud.
– Det har blivit jättestort och populärt, så nu kommer hela Kristinehamn att lysa i sommar.

På den bakre gården står trädgårdsmöbler, eller trädgårdssmycken som Maria kallar dem, från danska By Boysen. Möblerna i metall ger en känsla av sekelskifte, av en paviljong i Bois de Boulogne där herrar i stråhattar kurtiserar unga fröknar i blom.
– Det är möbler för dem som vill ha något extra ute i trädgården, menar Maria. Jag älskar de här trädgårdssmyckena, och det verkar som att kunderna gör det också.

Text & foto: Nicklas Remmegård