Stefan Forsberg och Patrik Nilsson. Ekbordet har tillverkats i KSM/TIAB:s egen verkstad.

Positivt för alla med nybyggd lokal

När man började växa ur sina tidigare lokaler tog KSM/TIAB beslutet att bygga nytt vid flygfältet i Karlskoga för att kunna utveckla företaget vidare. Nu har man flyttat in i de nybyggda lokalerna.
– Vi har gått från ett ställe där vi trivdes jättebra till ett som är ännu bättre, säger Patrik Nilsson som tillsammans med Stefan Forsberg driver KSM/TIAB.

Visionen att bygga en egen lokal har funnits länge, men planeringen drog igång på allvar för ungefär tre år sedan. Att det blev i närheten av flygfältet var dock något av en tillfällighet.
– En av våra anställda uppmärksammade att den här tomten var tillgänglig, och på den vägen är det.

Då fanns redan en skiss av hur man tänkte sig byggnaden, men när tomten var klar blev det skarpt läge och man kunde rita upp och anpassa huset efter tomtens förutsättningar.

Stefan Forsberg understryker att flytten är något man gjort som grupp för hela organisationens skull, och de nybyggda lokalerna innebär ett lyft för arbetsmiljön för det 35-tal anställda som idag jobbar på KSM/TIAB. Verkstaden är ljus och luftig, i lunchrummet ger stora glaspartier ett härligt ljus och i omklädningsrummen finns både dusch och bastu. Även i övrigt har man satsat på att skapa en trivsam miljö som är rymlig och välkomnande.
– Att flytta hit är en positiv förändring för alla men man behöver bo in sig och finna trygghet i det nya, påpekar Patrik.

Även hållbarhet har varit viktigt i utformandet av de nya lokalerna. Bergvärme och treglasfönster minskar energiförbrukningen, och vid sidan av ekborden som man tillverkat själva är alla möbler återbrukade. Här har man samarbetat med Återbruksbyrån i Göteborg som hjälpt till med att hitta möbler och inredning.
– Blommorna är från Åby Travbana, ler Stefan och nickar mot en av de grönbladiga växterna i konferensrummet.

KSM/TIAB är en komplett byggfirma som tillhandahåller hela processen från arkitektritning och bygglovsansökan till färdigt bygge, i det egna snickeriet kan man tillverka allt från lister till trappor.
– Vi kan erbjuda allt som krävs för att uppfylla en totalentreprenad, och vi utför även skyddsklassning av fastigheter enligt SSF 200.

När flytten nu är avklarad blickar man framåt. Ett syfte med bygget av den nya lokalen har varit att företaget ska kunna utvecklas och ta ytterligare kliv.
– Det känns fantastiskt bra, säger Patrik, här har vi utrymme att växa.

Text & foto: Nicklas Remmegård