Ida Såmmé och Caroline Solberg trivs med att jobba tillsammans, och gör båda vad de älskar.

Systrar bakom ny fotostudio och blomsterbutik i Karlskoga

En blomsterbutik och fotostudio under samma tak? I vintras blev det verklighet när Studio FloraRosea slog upp portarna i centrala Karlskoga.
– Vi brukar säga att vi är Sveriges enda kombinerade fotostudio och blomsterbutik, säger Caroline Solberg som tillsammans med floristen Ida Såmmé står bakom Studio FloraRosea.

Att Caroline och Ida, som utöver att vara kompanjoner även är systrar, startade företag tillsammans var om inte en slump så i alla fall inte planerat. Caroline berättar att hon ville komma ifrån hemmakontoret och började leta efter en lokal att ha fotostudio i. Hon hittade lokalen mittemot kyrkan och tyckte det var en bra lokal i ett bra läge, men kände att den kanske var lite för stor för bara henne.
– Så jag skojade med Ida att ska inte du vara med?
– Och så blev det, fyller Ida i.

Caroline har tidigare varit egenföretagande som frilansande fotograf i flera år men för Ida var det första gången hon tog steget och blev företagare.
– Jag har varit anställd i alla år, så för mig var det här nytt och spännande och jätteläskigt.

Starten beskriver de som över förväntan och gensvaret från kunderna har varit uteslutande positivt. Faktum är att det nästan direkt efter öppning blev fullt upp när beställningarna på julblommor blev fler än de räknat med.
– Vi trodde att vi öppnade lite för tätt inpå jul för att det skulle bli så, men det var jättemycket att göra vid jul. Nästan så att Caroline fick göra buketter, ler Ida.

Fotostudion – den enda i Karlskoga – fick kanske inte samma rivstart, men fler och fler upptäcker även den biten. Caroline fotograferar för både företag och privatpersoner, inte minst bröllop, vilket är något Studio FloraRosea satsar lite extra på. Tanken är att erbjuda helhetslösningar där man inte bara står för blommor och fotografering, utan finns med i processen hela vägen från planering till genomförande.

Framåt menar de att det viktigaste är att fortsätta jobba och skapa tillsammans. Att starta företag ihop ser de som helt rätt beslut.
– Man får utlopp för sin kreativitet på ett helt annat sätt, och det är roligt att jobba ihop med någon som också brinner för det kreativa, säger Caroline och får medhåll av Ida:
– Vi får båda jobba med det vi älskar, det är det roligaste vi gjort.

Text: Nicklas Remmegård
Foto: Studio FloraRosea/Caroline Solberg