David Elg på ELON Ljudfabriken.

Satsar på robotgräsklippare för att ge dig tid att njuta av sommaren

Med trädgårdssäsongen i antågande tar ELON Ljudfabriken i Karlskoga ytterligare ett steg mot målet att bli butiken där du ska hitta allt för hemmet. Nu utökar man sortimentet med robotgräsklippare från Gardena och Tech Line.
– Vi ser att kunderna efterfrågar det här tillägget i sortimentet, säger David Elg på ELON Ljudfabriken.

ELON Ljudfabriken har under åren installerat uppemot 2000 robotgräsklippare, och man har fått en hel del frågor från kunder som undrar varför man inte också säljer maskinerna. 
– Kunskapen finns och vi vill kunna erbjuda kunden en helhetslösning från val av maskin till färdig installation, säger David Elg.
Han berättar vidare att man även kommer erbjuda vinterförvaring av robotgräsklippare. Då står gräsklipparen torrt och varmt, och det görs nödvändig service för att göra klipparen redo för nästa säsong.

Även om våren just den dag vi träffas fått ett bakslag med ymnigt snöfall börjar säsongen smyga igång, runt påsk drar det igång på allvar för att bli som mest tryck på installationer under maj och juni.
– Gräsklipparna finns i butiken sedan mitten av mars, men vi kör en förbokningskampanj under april där du som kund får lite mervärde när du köper klippare och installation av oss.

David berättar att det skett en snabb utveckling av robotgräsklippare på senare år. Inte minst när det kommer till appstyrning och smarta funktioner.
– Är du på semester kan du sitta på stranden i Spanien och fjärrstyra gräsklipparen istället för att be grannen klippa gräset.

Även driftsäkerhet och stöldskydd har förbättrats. Exempelvis har robotgräsklipparna från Tech Line – som tillsammans med Gardena är de märken Ljudfabriken saluför – en GPS-funktion som gör att de går att spåra och genom nämnda appar kan du hela tiden ha koll på var din gräsklippare befinner sig.

David lyfter fram att det finns robotgräsklippare som klarar allt från 200 till 3000m2, och att även fastighetsägare och bostadsrättsföreningar kan ha nytta av dem istället för att själva sköta klippning av gräs i anslutning till fastigheterna.
– Investerar du i en robotgräsklippare får du tid att njuta av sommaren, det finns så mycket som är roligare än att klippa gräset.

Text: Nicklas Remmegård
Foto: ELON Ljudfabriken