Allt för sjön tillbaka i mars

Efter tre år av inställda evenemang är båtmässan Allt för sjön tillbaka. 9 mars öppnar man portarna till utställningen på Stockholmsmässan, där båtar av alla de slag finns att beskåda. 

När Allt för sjön traditionsenligt inviger båtsäsongen i början av mars är det som nästan nybliven hundraåring. 1922 arrangerades den första upplagan av det som med tiden skulle bli Allt för sjön, och i drygt hundra år har den båtintresserade allmänheten alltså fått möjlighet att träffa experter, klämma och känna på de senaste produkterna och planera inför kommande och framtida säsonger ute på sjö och hav.

– 2022 skulle bli året vi firade Allt för sjön som hundraåring men på grund av pandemin fick vi ställa in både 2021 och 2022. Vi märker att det finns ett uppdämt behov och en längtan efter arrangemang som Allt för sjön och vi är därför extra glada att åter skota seglet och välkomna besökarna i mars, säger Hanse Thorslund, projektledare för Allt för sjön, i ett pressmeddelande.

Allt för sjön är Sveriges största båtmässa med hundratals båtar och tusentals tillbehör som traditionellt startar båtsäsongen i mars varje år. Här ger utställarna de cirka 70 000 besökarna båtnyheter, spännande innovationer och mässpriser blandat med inspirerande aktiviteter och lärorika seminarier. En nyhet för i år är att man ändrat mässperioden till två långhelger (9-12 mars respektive 16-19 mars, med stängt måndag till onsdag däremellan). Den första av dessa två helger arrangeras parallellt med Antikmässan, och den andra med Sportfiskemässan. För dig som utöver båtar även uppskattar antikviteter eller fiske finns således en god chans att kombinera dina intressen.

Text: Nicklas Remmegård
Foto: Stockholmsmässan/Joel Wåreus