Motorsportveckan trycker på gasen: utlovar folkfest i sommar

Johan Granqvist

I sommar är det åter dags för Karlskoga Motorsportvecka. Den vane besökaren kommer känna igen sig, men det kommer också presenteras en del nyheter. Det blir motorfest för hela Karlskoga.
– Det ska bli folkfest i stan, säger Johan Granqvist.

Precis som vanligt är det vecka 24 som gäller för Motorsportveckan. I år innebär det onsdag till söndag 14-18 juni. Än så länge är få av programpunkterna klara att presenteras, men Johan Granqvist, projektledare för Motorsporveckan, menar att många av de klassiska inslagen återkommer och kommer kryddas med väl valda nyheter.
– Det blir utställningar, shower, uppvisningar och tävlingar. Mycket kommer man känna igen sig i, men det kommer också ske lite nyheter, säger han.

Han vill inte avslöja något innan det är klart, men han berättar att han drar i en hel del trådar och att det oavsett om du är ung eller gammal, motorintresserad eller inte kommer det finnas något för alla.
– Grundidén är att det ska vara en folkfest, med många roliga programpunkter och där det finns mycket att se och uppleva och att du inte behöver vara jättemotorintresserad för att ha kul.

För Johan är det andra året som ansvarig för veckan och han beskriver det som ett bra men intensivt jobb, där det känns extra roligt att veta hur uppskattad och emotsedd veckan är både hos deltagare, besökare och alla runt omkring. Han understryker också vikten av alla de föreningar, organisationer, volontärer och andra som på olika sätt bidrar till Motorsportveckan.
– Vi skulle inte kunna genomföra det här utan all hjälp vi får från våra partners, de gör ett fantastiskt jobb.

Att det nu är andra året innebär att han har ett års erfarenheter att bygga vidare på. I stort sett kommer veckan i år följa samma koncept som i fjol, men att göra allt lite, lite bättre. 
– Det var en fantastisk vecka med fantastiskt gensvar i fjol, med mycket folk på alla arenor. Det ska det bli i år också, det ska bli folkfest.

Text: Nicklas Remmegård. Foton: Motorsportveckan