I våras firade Mickes Skog & Trädgård sina första 30 år med ett stort jubileum.

Mickes gör dig redo för jaktsäsongen

Sedan Micke Andersson öppnade Mickes Skog & Trädgård i Hällefors hösten 1992 har både sortimentet och butiken växt. I dag har företaget 800 kvm butiksyta med såväl trädgårds­maskiner och cyklar som jakt- och fiskeprodukter, tillbehör till hund och katt och inte minst fyrhjulingar.

– Det har blivit en stor bit, säger Micke och berättar att man säljer ett drygt hundratal fyrhjulingar om året.

Sortimentet hos Mickes Skog & Trädgård är brett, och vad som är mest efterfrågat varierar med årstid. Cyklar och trädgårdsmaskiner säljs av förklarliga skäl mest på våren och sommaren, snöslungor av lika begripliga skäl på vintern, medan fyrhjulingar och produkter för husdjur går året om. Så här på höstkanten är det mycket på jaktbiten.
– Jakt och fiske är stort häromkring, berättar Micke Andersson, både turister och de som bor här jagar och fiskar i kommunen med omnejd, och nu är det högsäsong. Med undantag för vapen har vi allt som krävs för jakt.

Överhuvudtaget är upptagningsområdet för butiken stort och företaget har kunder i både Värmland, Örebro län och Dalarna, framför allt på de lite större bitarna som fyrhjulingar och robotgräsklippare. Där erbjuds en helhetslösning där man inte bara säljer gräsklipparen utan även utför installation och ser till att kunden kommer igång och kan börja använda sin maskin.

En annan viktig del av verksamheten är verkstaden. I dag sysselsätter den och butiken ungefär lika många personer, och när butiken häromåret flyttade  till en ny lokal gjorde man även en satsning på verkstaden som fick större ytor och en hel del ny utrustning. Man utför service och reparationer på allt från cyklar till fyrhjulingar och trädgårdsmaskiner.

I våras firade Mickes Skog & Trädgård sina första 30 år med ett stort jubileum och Micke ser ljust även på framtiden.
– Vi jobbar på, men på sikt finns absolut planer och idéer, säger han med ett leende.

Text: Nicklas Remmegård. Foto: Michael Söderström