Västerås Summer Meet. Foto: Henrik Lindberg

Många motorträffar i sommar

Många motorträffar har legat på is under pandemin, men nu med en sommar utan restriktioner är kalendern åter proppfylld med både stora och små träffar med olika inriktning. 

Sommaren bjuder på mängder med bil- och motorträffar. Allt från stora flerdagarsträffar med tusentals fordon som Västerås Summer Meet, Power Big Meet i Lidköping eller Classic Car Week i Rättvik till små, lokala träffar med ett par timmars kaffe och samkväm. Runt om på nätet finns ett flertal sammanställningar av alla motorträffar runt om i Sverige, och bara under juli och augusti räknar vi till en bra bit över 200 evenemang. Lägger vi till allt som arrangerats under maj och juni blir det uppåt det dubbla.

Även i vårt område arrangeras ett flertal motorträffar under sommarhalvåret. Tidigare under våren och sommaren har exempelvis såväl Kristinehamnsträffen som Charleswood Street Freaks Summer Meet gått av stapeln, likväl som The American Way i Björneborg. Och mer ska det bli. Degernäs Herrgård har sina populära motorträffar varje tisdag hela sommaren, och 16-17 juli hålls Sveriges största Mustangträff på Gelleråsen i Karlskoga.

På just Gelleråsen finns också chansen att se gamla fina bilar i samband med Midnattssolsrallyt i början av månaden.

Många bilträffar har fokus på amerikanska bilar, men 30 juli blir det europeiskt för hela slanten då Björneborgsträffen – The European Way genomförs i Björneborgs Folkets Park.

Massor med glänsande bilar från runt om i Europa utlovas likväl som tidstypisk musik. I samma park har man även motorcafé varje måndag fram till slutet av augusti. Samma dag som The European Way i Björneborg hålls Sunne Summer Meet i, hör och häpna, Sunne. 

Arvika Yankee Car Meet går av stapeln på Arvika travbana 23 juli, och 16 juli är det dags för Car & Bike Meet i Askersund. Oavsett om du är motorentusiast eller bara tycker det är trevligt att titta på fräsiga bilar av olika slag finns mycket att välja på. En späckad sommar väntar den motorintresserade.

Träffar för motorintresserade sommaren 2022

ASKERSUND: 
Veteranfordon. Se www.avfk.se 

BJÖRNEBORG:
Motorkvällar i Folkets Park.
Måndagar 4, 11, 18, 25 Juli.   
1, 8 Augusti.

DEGERNÄS:
Motorträff Degernäs Herrgård. 
Tisdagar 5,12,19,26 Juli.    
2 ,9, 16, 23 , 30 Augusti.  
6 September

Lunnedet:
Motorträffar på Camping & Veranda i Lunnedet. Tisdagar i sommar kl. 18.00.  

NYKROPPA:
Klubbträffar Prästbäcken
Onsdag 6 och 20 Juli.

SANNA:
Motorträff Sanna Nostalgimack & Café
Onsdagar Maj – september. kl. 18 – 21

Storfors
Föreningen Big Island Cruisers. 
I år samarbetar man med Storfors FF och håller fordonsträffarna på Rönningens Idrottsplats, strax utanför centrala Storfors, längs väg 237 mot Karlskoga.
Tisdagar 28/6, 30/8, 27/9. Kl. 18.00

UTSTÄLLNINGAR & TÄVLINGAR

Midnattssolsrallyt 
Gelleråsen Arena, Karlskoga.  5-9 Juli

Car & Bikemeet 
Askersund. 16 Juli

Ford Mustangträff 
Gelleråsen Arena, Karlskoga. 16 – 17 Juli

Gasoline Revival 
Grängesberg, gruvområdet. 23 Juli.

The European Way
Björneborgs Folkets Park, 30 Juli. 

Kanonloppet
Gelleråsen Arena, Karlskoga. 19 – 20 Augusti.

Rallyt Hyttsvängen 
Filipstad. 20 Augusti.

Med reservation för förändringar i programdatum samt felskrivningar.
Text: Nicklas Remmegård