Motorsportveckan är tillbaka

Efter två års ofrivilligt uppehåll är Karlskoga Motorsportvecka äntligen tillbaka! I år blir det åttonde gången veckan genomförs och det är dags att fylla Karlskoga med ”Motor, Mat & Musik” igen. Årets Motorsportvecka inleds onsdagen den 15 juni med invigning på torget i Karlskoga följt av cruising och sedan blir det full fart fram till söndag 19 juni på årets fem arenor.

Motorintresserad eller inte, ung eller gammal och oavsett kön kommer det att finnas något för alla. Det blir folkfest i stan så ut och träffas och trivs i vimlet. För våra yngsta besökare blir det barndag på torget under torsdagen med massor av aktiviteter och fordon att kika på.

Nytt för i år är att Karlskoga Motorsportvecka arrang­e­­ras av Karlskoga kommun och undertecknad har tillsammans med Ewa Thunberg fått förtroendet att skapa en bra motorsportvecka. Men det är många andra som är med och bidrar till att arrangemanget kan genomföras. Vårt starka näringsliv, föreningar och organisationer och inte minst alla entusiaster som är med och ger oss de förutsättningar som behövs.

Flera nyheter

Årets motorsportvecka innehåller en hel del som den vane besökaren känner igen, men också en hel del nyheter. En helt ny arena kommer att se dagens ljus på torsdagkvällen då en av årets nyheter äger rum. På Arena Nobel, som vi valt att kalla den, blir det nämligen ungdomskväll med alla typer av fordon, billjud och mycket mer. Kvällen avslutas med gemensam cruising genom stan. Det blir en kväll för ungdomar av ungdomar men naturligtvis är även föräldrar och andra vuxna välkomna att hälsa på!

På samma arena är en annan av årets nyheter placerad, nämligen det som vi kallar El- & Miljöfordonsdagen. En dag med fokus på framtidens bränslen och fordon och allt vad det innebär. Här får man svar på allt man behöver veta och kan kika på många typer av fordon och lösningar. Under dagen kan du även se ”Sky Chaser”, den flygande bilen, och träffa personerna bakom projektet. 

Är du hojåkare eller bara gillar att spana in motorcyklar ska du hänga på Centralplan under torsdagkvällen och gillar du 50-talsmusik så sväng in och kanske ta en svängom på Krutrockens 50-talsfest på Bergmans Gjuteri på onsdagkvällen.

Gillar man amerikanska muskelbilar från åren 1964-1973 så ska man besöka Arena Flyget under fredag och lördag där det hålls en stor muskelbilsträff. På samma arena kan man även uppleva diverse flygaktiviteter samt se uppvisning/körning av Stridsvagn S och bandvagnar. Även en fullt fungerande skalenlig modell av ”S-vagnen” kommer att visas upp.

Se motorsport på nära håll

Arena Näset bjuder i vanlig ordning på Jetski/Aquabike och Summer Meet, Charleswood Street Freaks stora bilutställning. Sjöräddningen finns på plats under lördagen och visar upp sin fina svävare. På sluttningen upp mot Hembygdsgården, där det även blir depå, kan man titta på Classic Trial. En fantastisk möjlighet att få se motorsport på nära håll. 

I Ekmansdalen blir det stor show när Fredrik ”Frog” Berggren kommer förbi med sin spektakulära MX-show och på Centrumleden bjuds vi på burnouter och snabba bilar. För dig som gillar små bilar bättre än stora så kom och kolla in miniracing på Arena centrum på lördagen. 

För dig som vill prova på virtuell bilsport kommer Svenska Bilsportförbundet hit med sin fina trailer där alla får möjlighet att prova på och om du går i giftastankar så fixar Svenska Kyrkan, Karlskoga Församling, det med Drive In-bröllop på torget under lördag efter­middag.

Johan Granquist

Vi välkomnar Sigges Runda tillbaka i Motorsportveckan. Start på torget lördag förmiddag och målgång vid Arena Näset senare på dagen.

Så se nu till att ”gå man ur huse” så gör vi årets Motorsportvecka till en fantastisk vecka och något att minnas under mörka vinterkvällar.

Vi ses vecka 24!

Johan Granquist, Projektledare Karlskoga Motorsportvecka