Tony Ring, Kommunstyrelsens ordförande,

Äntligen – är Karlskoga motorsportvecka tillbaka

Sällan har väl Gert Fylkings klassiska utrop från 2000 passat bättre och varit mer välkommet – Äntligen! 

Efter två års uppehåll på grund av pandemirestriktioner kan Karlskoga äntligen välkomna besökare från när och fjärran till vår uppskattade motorsportvecka igen. När vi en gång i tiden planerade för den första upplagan av Karlskoga motorsportvecka var en drivande vision att i modern tappning återuppleva lite av den folkfest som på 1950- och 1960-talen varje år bjöds i Karlskoga i samband med Kanonloppet. 

Att med motoraktiviteter i olika former som dragplåstret locka en publik långt mycket större än vad som är fallet under en normal tävlingshelg. Att vi lyckades med målsättningen råder ingen tvekan om och inför motorsportveckan 2020 var vi redo att ta ett ännu större utvecklingskliv – då kom pandemin… Därför kommer Karlskoga Motorsportvecka 2022 bli lite av en nystart men till skillnad från första upplagan har vi så otroligt mycket mer erfarenhet att bygga på idag och inte minst så finns en förväntansfylld publik som längtar efter att komma tillbaka. Pandemin påverkade allt och alla på många sätt men glädjande nog så har näringslivet i allmänhet och handeln i synnerhet klarat sig bra i Karlskoga. 

Med gemensamma ansträngningar från kommunen, Marknadsplats Karlskoga och alla hårt arbetande handlare har handelsindex för den lokala handeln varit fortsatt starkt även under pandemin. Den bransch som kanske varit mest utsatt under pandemin är hotellnäringen och för våra lokala hotell har de två senaste åren varit en prövning. Nu ser det ljusare ut och inte minst i samband med stora publika event som motorsportveckan är det åter lapp på luckan. 

Avslutningsvis vill jag lyfta alla som gör inte bara motorsportveckan utan också mycket annat positivt i Karlskoga möjligt. Tillsammans är vi starka och i Karlskoga samverkar kommunen, näringslivet, föreningslivet och civilsamhället mot gemensamma mål på ett fantastiskt sätt. Att åter kunna genomföra Karlskoga Motorsportvecka är ett tydligt bevis på vilken kraft vi gemensamt representerar och jag ser fram emot en härlig och minnesvärd upplevelse tillsammans med Er alla!   

Tony Ring, Kommunstyrelsens ordförande