Opel Manta GSe ElektroMOD

Hört & Hänt – Bilnyheter från världens alla hörn!

Barbie goes electric

Under Los Angeles Auto Show gjorde leksakstillverkaren Mattel en storstilad pr-kupp som fick många besökare att dra på smilbanden. Den amerikanska leksaksjätten visade nämligen upp en fullt fungerande Barbiebil i skala 1:1 och som grund har man använt sig av en Fiat 500e. Den fräcka utställningsbilen med integrerade änglavingar går inte att köpa, men däremot kan du lägga vantarna på en identisk Barbie-kopia i miniatyr för runt 300 kronor.

En stärkande Aston

Vad händer när ett anrikt destilleri och en lika anrik biltillverkare slår sina kloka huvuden ihop? Naturligtvis får vi en fartfylld whiskyupplevelse som kommer falla många på läppen. Utsidan pryds med britternas berömda logotype och inuti den välformade buteljen finner vi en whisky som lagrats på sherryfat i 21 år. Bowmore x Aston Martin Masters’ Selection kostar 2 700 kronor och ska tillverkas i en strikt limiterad upplaga. Får det lov att vara en stärkande Aston Martin?

Ikon tillbaka på banan

Det är trettiotre år sedan Opel Manta rullade i graven – men nu gör den rullande ikonen storstilad comeback med såväl modernare design som eldrift. Manta GSe presenteras som en nostalgisk konceptbil av tyskarna, men sanningen är att serieproduktionen inte ligger långt bort i tiden. Extra roligt är att även elversionen fått behålla bakhjulsdriften och har dessutom en fyrväxlad manuell låda – där högsta växeln fungerar likt en automat. Under huven arbetar en elmotor på 147 hästkrafter tillsammans med ett batteri på 31 kWh.

Lukta gott med Porsche

Sportbilstillverkaren från Zuffenhausen presenterar nu ett väldoftande tillbehör för alla med bensin i blodet. Porsche Pure Eau de Toilette har en bouquet av grapefrukt, salvia, kashmir, lavendel och rosépeppar. Doften beskrivs som en maskulin och tidlös klassiker samtidigt som själva glasflaskan är formgiven av tyskarnas designteam och försedd med detaljer i borstad aluminium. Parfymen finns i storlekarna 50 respektive 100 ml och minstingen i gänget kostar 690 kronor. En perfekt (h)julklapp till alla bilentusiaster!

Macrons nya tjänstebil

Emmanuel Macrons tjänstebil har rullat i pension efter blott fyra år och efterträdaren är samma bilmodell fast med modernare kläder. DS7 Crossback Elysee är utrustad med flaggfästen för trikoloren, har en specialtillverkad taklucka för att kunna vinka till folket och är förlängd med tjugo centimeter. Under den bepansrade karossen som lackerats i mörkblått arbetar 300 hästkrafter i kombination med laddhybridteknik. Franska presidenter har åkt DS sedan sextiotalet och Macron fortsätter att hålla traditionen vid liv.

Polisbil med mopedfart

Den grekiska medelhavsön Chalki ska förvandlas till ett paradis för elbilar och Citroën har därför skänkt sex exemplar av sin lilla elbil Ami. Till öbornas stora förvåning valde de grekiska myndigheterna att utrusta bilarna med full polismundering och nu ska de små vapendragarna patrullera Chalkis gator och torg. Men det får inte bli tal om några större biljakter – Citroën Ami har nämligen en topphastighet på 45 km/h och fixar blott sju mils körning.

Text: Jenny Nilsson / © CNP AB

Foto: CNP AB