Biträdande butikschef Evelina Kotkamaa lägger sista handen vid skyltningen.

PMU Second Hand satsar på sommaröppet

Utökade öppettider och sommaröppet för första gången någonsin. På PMU Second Hand i Karlskoga ser man med tillförsikt på framtiden, och hoppas att det ska ge fler en bättre dito.

– Det kommer in nya saker varje dag året runt, säger butikschef Pauline Ringbäck. I butikslokalen, som strax ska öppna för dagen, råder febril aktivitet. Varor plockas fram och prismärks, personalen arbetar energiskt.

Vid årsskiftet klev PMU in som ägare, vilket för kunderna märks mest i att öppettiderna utökats och att butiken nu är öppen tisdag, torsdag och lördag varje vecka. I år kommer man även att för första gången hålla öppet hela sommaren.
– Det ska bli jättespännande att se hur det tas emot och hur Karlskoga är som sommarstad, säger Pauline och tillägger att man i och med detta också kan erbjuda feriejobb för ungdomar.

På ett större plan innebär uppgången i PMU att man är tätare knutet till PMU:s humanitära och sociala arbete runt om i världen. Pauline berättar bland annat om en satsning på säker mödravård och MC-ambulanser i Burundi samt arbete med trygga förlossningar och mäns delaktighet i Tanzania, vilket är ett arbete som gett gott resultat. En tredje insats Pauline lyfter fram är PMU:s stöd till Denis Mukwege och Panzisjukhuset i Demokratiska republiken Kongo.
– Det är ett av PMU:s största och viktigaste åtaganden, säger hon, och berättar att hon under sin uppväxt hört Dr. Mukwege tala i Smyrnakyrkan i Göteborg, vid några olika tillfällen om det arbete som Pingstmissionen varit med och stöttat i många år.
Pauline poängterar att man även arbetar lokalt, bland annat genom stöd till Hela Människan och insatser för integration.
– Vi vill att gåvogivaren ska känna sig som en glad givare och se att vi förvaltar den gåva vi får, att kunden ska känna glädje över att göra ett fynd, men vårt mål är att fyndet ska förändra liv.

Text & foto: Nicklas Remmegård