Oliver Best driver verkstaden och rattar kundmottagningen.

Bilverkstad i framkant

I mitten av 90-talet blev Karlskoga Bilteknik Karlskogas första Mekonomenverkstad. Sedan dess har många Karlskogabor och företag fått sina bilar lagade eller servade på verkstaden i Sandviken, och fler kommer det bli.

– Vi kör på, det är full fart, säger  Oliver Best, det är bra drag.
Under året har man gjort en satsning på att uppgradera sina verktyg och investerat i nya lyftar, däckmaskiner och felsökningsdatorer. Det är en rejäl uppgradering berättar Oliver och menar att det är nödvändigt för att kunna utvecklas och fortsätta ge kunderna bästa möjliga service.
– Då gäller det att ligga i framkant.

Karlskoga Bilteknik erbjuder allt från enklare reparationer och service till felsökningar och exempelvis motorbyten. Däck och fälgar, AC-reparationer, man har kunnandet och erfarenheten för att ta sig an i princip allt som kan behöva göras på en bil oavsett märke. 
Verkstaden är även ackrediterad för att släcka besiktningstvåor, vilket innebär att när de åtgärdat det besiktningen anmärkt på är allt godkänt och klart och du behöver inte återvända till bilbesiktningen för en efterkontroll.

I dag är man fyra mekaniker utöver Oliver, som driver företaget och jobbar i kundmottagningen. Han ser ljust på framtiden.
– Vi har haft ett jättebra år hittills och 2020 var väldigt bra trots pandemin. Det blir mer att göra för varje år och det kommer förhoppningsvis bli bättre och bättre.

Det finns planer på en utbyggnad av lokalerna om ett par år, och man är stolta över att ha blivit certifierade som godkänd bilverkstad. Det innebär att man uppfyller de höga krav på arbetsmiljö, säkerhet, miljö och hälsa som finns i branschen och klarar de kontroller som utförs av utomstående aktörer.
När vi avslutar vår intervju rullar ännu en bil ut från verkstaden, färdig att återlämnas till kunden.

Text & foto: Nicklas Remmegård