Leksaksbilar fortsatt populära

Äldre leksaksbilar är fortsatt populärt bland samlarna. Bara härom veckan såldes en samling från 50- och 60-talet på Karlskoga Auktionsverk för mer än tre gånger utropet.

– Det var en överraskning, säger säljaren, som vill vara anonym, till Mnytt.
Att de kunde vara värda en del hade han förstått, men  att de skulle gå för så mycket mer än de värderats till hade han aldrig kunnat tänka sig. Bilarna i fråga har i många, många år legat i en låda på vinden. Beslutet att sälja dem ångrar han inte, tvärtom.
– Jag har knappt ägnat dem en tanke på decennier. Nu fick jag några tusenlappar i näven i stället för att bilarna bara ska ligga i en låda och samla damm, bättre då att de hamnade hos någon som vill ha dem.
En liknande samling, samma tillverkare och antal men andra modeller, i bara marginellt bättre skicka än den ovan nämnda gick 2017 för 3200 på Bukowskis. Så leta fram dina gamla leksaksbilar ur förrådet, de kan ge ett gott tillskott i kassan.

Text: Nicklas Remmegård