Foto: Mattias Hallgren

Södra Råda gamla kyrkplats

Här kan du följa rekonstruktionen av den gamla medeltida träkyrkan som brann ner en novembernatt 2001. Ett kunskapsprojekt som har betytt mycket för förståelsen och forskningen kring medeltida hantverk, även internationellt. Denna säsong är timmermännen på plats under en längre period för att göra klart taket med takspån.
Är du med på en guidning i kyrkan, lär du dig mycket mer om de unika målningarna, de arkeologiska fynden och kyrkobyggandet.
Under juni t.o.m augusti finns i regel en guide på plats varje helg kl 10 -17. Övrig tid kan guide bokas och är du välkommen att ströva runt på egen hand och ta del av de permanenta friluftsutställningarna.
Ett tips är att ta med egen kaffekorg då omgivningen är vacker och inbjuder till en fikastund. Handikappanpassad toalett finns.

Södra Råda, Gullspång.
Tel: +46 (0)551 231 33. info@sodrarada.se
www.sodrarada.se