Unik Cadillac såldes för 1,3 miljoner på auktion

Det finns bilar. Och så finns det bilar som står ut. Som saknar likar. Nyligen ropade bilsamlaren Calle Lundkvist hem en Cadillac som faller under den senare kategorin. En Cadillac Coupe 370A från 1931 finns nu i hans ägo.

Cadillacen har redan varit med om mycket i sitt billiv. Den har varit föremål för tevedokumentär på SVT, minutiös renovering, stått utställningsbil på Arvika Fordonsmuseum samt vunnit publikens pris på Classic Car Week i Rättvik. Nu parkerar den på nytt – hos Härnösands bilmuseum och Calle Lundkvist.
– Jättekul, verkligen. Jag såg bilen för första gången för 10–15 år sedan. När den auktionerades ut fanns det inte mycket att tveka på. Den är så pass känd och är dessutom den enda i Sverige. Den kombinationen är minst sagt tilltalande, säger Calle, om den nya pärlan i muséet.
Det dröjer dock en smula innan besökarna kan se Cadillacen som utställningsbil.
– 2019 har vi fullt i hallen. Men till nästa år står vår nya hall med 1500 ytterligare kvadratmeter klar. Då kommer denna, tillsammans med de 200 andra bilarna vi har, få plats. Bara i år har vi köpt ungefär 50 nya bilar, avslutar Calle Lundkvist.