Fr v Linnéa Palmqvist och Frida Persson.

Linnéa Palmqvist projektleder årets Smaka på Värmland

Smaka på Värmland, den stora matfestivalen som arrangeras sista helgen i september, blev en succé 2018 med ca 8 000 besökare. Nu står Linnéa Palmqvist redo att starta upp projektet med att utveckla årets evenemang med mat- och måltidsturism i fokus.
Turismenheten vid Kristinehamns kommun tog förra året över driften av arrangemanget från Hushållningssällskapet Värmland. Smaka på Värmland genomfördes vid Gustafsviks Herrgård med många utställare från hela regionen, besökare från närområdet och mer långväga gäster.
I år kommer evenemanget att gå av stapeln den 28-29 september. När förra årets projektledare, Frida Persson, nu går på föräldraledighet tar alltså kollegan Linnéa Palmqvist över rodret. Linnéa har lång erfarenhet av besöksnäringen och har jobbat på turismenheten i 30 år. Med ett starkt intresse för närproducerad mat och mathantverk är projektet något som hon brinner för att utveckla vidare. Smaka på Värmland genomfördes i Kristinehamn första gången 2017 och Linnéa har varit nära involverad i tidigare arrangemang.​
– Smaka på Värmland är ett oerhört spännande evenemang och med stolthet driver jag vidare projektet, säger Linnéa Palmqvist.

www.smakapavarmland.com