Rörteknik är auktoriserad installatör för en av Nordens ledande tillverkare av värmepumpar – IVT.

Håll värmen med bergvärmepump

Thomas Larsson och Johan Persson på Rörteknik i Kristinehamn tar emot i butiken, som inom kort får större ytor för utställning av värmepumpar.

Vi kliver in på kontoret och Thomas ber om ursäkt för den tillfälliga röran.
– Det här ska bli en del av den nya utställningsytan för värmepumpar, berättar han.
Thomas berättar att företaget grundades 1973 och har funnits i Kristinehamn sedan 90-talet. Allt sedan starten har företaget erbjudit sina kunder hjälp inom VVS- och energilösningar.

25 års erfarenhet av värmepumpar
– Vi har 25 års erfarenhet av värmepumpar, säger Thomas och berättar vidare att det kunderna mest uppskattar med bergvärmepumpar är att det är bekvämt och energibesparande.
Luftvärmepumpar är ett bra komplement till exempelvis den eluppvärmda villan och sommarstugan. Den är både ekonomisk och smart då man idag kan styra uppvärmningen via en app i sin smartphone. Men för en åretruntbostad är det alltså bergvärmepumpen som ser till att du håller värmen i vinter.
Just nu, i början av november, är det högsäsong på Rörteknik. Företaget hjälper både företag och privatpersoner med allt inom VVS och värmepumpar.
– Många kunder hör av sig när kylan gör sig påmind, säger Johan. Men ingen årstid är ett hinder för installation av värmepumpar.
– Kan vi borra genom berg är det inget problem med tjälen, säger Thomas skrattandes, när jag ställer den där okunniga frågan om det inte är lite försent för värmepumpsinstallationer när det redan är vinter.

Värmepumpar lösningen för nybyggnationer
Sedan Boverkets nya regler om energianvändning i nybyggnationer är värmepumpar den bästa energilösningen för nya hus, menar Thomas. Rörteknik är auktoriserad återförsäljare för en av Nordens största leverantörer av värmepumpar, IVT, vilket är en trygghet både för företaget och kunderna. Inte minst genom den långa garantitiden som IVT erbjuder.
Rörtekniks kunder kommer från närområdet i hela östra Värmland.

I butiken kan kunderna botanisera bland allehanda VVS-delar.

Butiken viktig för kunderna
I företagets butik kan kunderna titta på olika badrumslösningar, värmepumpar och botanisera bland allehanda rördelar. För andra entreprenörer i området fungerar Rörteknik som en grossist inom VVS.
Thomas och Johan är båda överens om att butiken är en viktig del i företagets profilering och ser framemot den nya utställningsytan för värmepumpar som planeras bli klar mellan jul och nyår.

Text & foto: Nina Simonen