Aktuell teknik

Smart-TV eller digitalbox Med en smart TV kan du använda din TV även till dator, och för film och spel. Din smartphone fungerar som en fjärrkontroll. Läs epost, kolla sociala medier, Youtube, spela musik eller visa familjens fotoalbum direkt i din TV. Vill du använda en äldre, icke smart TV, till dessa funktioner, går det också bra. Det gör man med hjälp av en digitalbox lämpad för ändamålet.

 Svensktillverkade designmöbler.
– Vi är den enda återförsäljaren av dessa möbler i Sverige. En nytillverkad TV-bänk i 50-60-tals retrostil tillverkas av ett litet snickeri i Lövånger utanför Vilhelmina. Kan på beställning fås i vilken färgkombination man önskar, säger Jimmy.

Med tekniken i centrum – skapas helhet

Ny teknik och nya smarta lösningar för det allt mer digitala hemmet är på ständig frammarsch. Allt ska passa ihop. Ljud och bild ska med en enkel knapptryckning, eller helst ingen alls, kunna överföra bild och ljud mellan smarta TV-apparater, telefoner, datorer, och ljudsystem. Eller varför inte, allt på samma gång. Ljudfabriken i Karlskoga är en av dem som har tekniken i centrum, till och med i dubbel bemärkelse.

Karlskoga centrum öppnade i dagarna butiken där du nu kan hitta allt inom den senaste tekniken för ljud, bild, data och telefoni och samtidigt få hjälp med installation, service och reparationer. Allt på samma ställe. Detta tack vare att Ljudfabriken och Audio Video nu har blivit till en helhet. Och det är just denna helhet som kommer kunden mest till fördel. Att du som kund kan välja exempelvis en ny smart TV, få den monterad och installerad, sen servad och till och med reparerad, om det skulle behövas. Sen väggfästen, hela ljudsystem, kablage, även Tvbänkar och fåtöljer, allt det som tillsammans ger dig det nya smarta digitala hemmet.

Smarta lösningar för hemmet
Spela filmer från din dator eller internet direkt i din TV, dina musiklistor från telefonen trådlöst ut i hemmets ljudanläggning. Flytta dig sedan från ett rum till nästa och musiken byter högtalare. Tekniken går hela tiden framåt. Just nu ligger mycket fokus på att förenkla, ge smarta lösningar så att du kan ta med dig bild och ljud vart du än befinner dig, på vilken plattform du än använder.

– Vi har ett väl utvalt sortiment, med det menar vi att vi har produkter som fyller en bra funktion, har god kvalitet och är kompatibelt med våra andra produkter. Vi kollar upp att det finns reservdelar till det mesta vi säljer så att vi längre fram även kan reparera dem om det skulle behövas. Detta ger våra produkter lång livslängd samtidigt som det bidrar till att spara på miljön, säger Jimmy Gillström, ägare av Ljudfabriken och nu också Ljudfabriken Audio Video i Karlskoga.
Ett talande exempel på detta är mobiltelefoner, som slängs vid minsta fel i allt för stor utsträckning. Genom ett samarbete med Mobilkompaniet kommer Ljudfabriken att kunna erbjuda reparationer under garantitiden såväl som efter. Detta med originaldelar för alla nyare märken.

Startade med 600 kr
Nästan exakt på dagen för fem år sedan startade Jimmy Gillström nuvarande Ljudfabriken. Detta för 600 kr.
– Det var kostnaden för att överta tele-fonnumret från den tidigare ägaren, berättar Jimmy.
Från en liten källarfirma med lager i ett lånat garage och en gammal skåpbil, samt med kontoret hemma i sovrummet växte firman succesivt. Efter något år hyrdes ett kontor beläget mitt i mot Rosendalsporten i Karlskoga. För två år sedan bytte firman åter adress. Denna gång till Köp-City i Sandviken. Där fanns plats för både kontor och en serviceverkstad. I och med öppnandet av butiken i centrum är nu nästa steg taget.

Golden room
– Vi är en av landets största Audio Video butiker. En nischad fackhandel där kunskap, kvalitet och service är lika viktigt, säger Jimmy.
Med en butik på nästan 500 kvm, Samsung Elite partner och blivande Sony Golden-room-butik med hela Sonys utbud av produkter, som för närvarande endast finns i Stockholm, Göteborg och Malmö, är Ljudfabriken i Karlskoga på god väg.

Av Annica Nilsson

ljud2Jimmy Gillström visar Ljudrummet
Till ljudrummet kan kunder boka tid för att gå igenom ljudinstallationer och vad som behöver göras i hemmet för att uppnå ett bra ljud. Vad som behöver kompletteras, ljudkalibrering och/eller olika akustikåtgärder. En kul nyhet är att det i dag finns ljuddämpningsmattor i form av tavlor. På bild syns även design-fåtöljer som de själva importerar från England.

 

ljud4<< Passfoto
Många tjänster under ett tak. Passfoto, snabbt, säkert, billigt, direkt i butiken är något butiken också erbjuder

Leave a Reply